POKS Šabac: Sačuvajmo budućnost potomaka

U sklopu obeležavanja 24. godišnjice od NATO agresije na Srbiju članovi Gradskog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije Šabac prisustvovali su Molebanu za našu braću i sestre i naše Kosovo i Metohiju u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Šapcu.

„Ovde smo danas da kažemo i pokažemo da Srbija pamti 24. mart pre 24 godine kada je počelo ono što se danas, zahvaljujući okupacionim vlastima u Srbiji završava. Da se podsetimo dana kada je počelo bombardovanje. Smrti i žrtava. Ubijanja Srbije koje danas aktuelna okupaciona vlast želi da privede kraju. I da kažemo da ni danas, kao ni tada, kao ni 1941, kao ni 1914. godine Srbi ne priznaju kapitulaciju. Ne traži se od nas danas da pregazimo po zimi albanske planine, da ginemo u rovovima, da krvarimo… Od naše generacije danas traži se samo da odlučno kaže ono što većina ovog naroda i misli – NE KAPITULACIJI, ne francusko – nemačkom planu za Kosovo i Metohiju. Da sačuvamo obraz pred precima i budućnost potomaka. Da bi se to desilo ucenjeni i ucveljeni čovek koji već 11 godina vlada ovom zemljom neopterećen Ustavom i zakonima, moralom i poštenjem – mora da ode. Ako ne ode on, otićiće Kosovo i Metohija, a za njim i cela Srbija. Na korak ispred nas je sloboda, na dva pobeda. Učinimo ih!!! Neka se i naši potomci ponose svojim precima.!“ – izjavio je predsednik GrO POKS-a Šabac Božidar Katić.

Po okončanju obraćanja članovi i simpatizeri Pokreta obnove Kraljevine Srbije upalili su sveće za srpske žrtve i junake, po jednu za svaki dan NATO agresije.

Gradski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije Šabac

Exit mobile version