Pokret Srbija Centra prerastao je u politički stranku

Ministartstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu je donelo rešenje kojim je  “Srbija centar” upisan u registar politickih stranaka u Srbiji, a na osnovu vise od 10.000 potipisa građanja koji su predati Ministarstvu.

Prilikom predaje potpisa 16.06. predsednik “Srbija Centra”, Zdravko Ponoš, naglasio je da je pravljenje političke stranke iz temelja zahtevan proces, ali da je podrška koja je dobijena prilikom prikupljanja potpisa „izraz poverenja građana i dokaz da je to pravi put za učestvovanje u političkoj utakmici“.

Gradski odbor „Srbija Centar“ – Šabac sa radošću informiše građane Šapca da je Srbija Centar 12.07.2023. godine upisana u registar političkih stranaka pod brojem 126. Rešenje je, nakon prikupljenih 10.300 potpisa, objavljeno u Službenom Glasniku Republike Srbije, pod brojem 165 784 2023, od 12. jula 2023. u Beogradu. Zastupnik stranke je gospodin Zdravko Ponoš.

Zahvaljujemo svim građanima Šapca za iskrenu i nepodeljenu podršku tokom procesa registracije.

Gradski odbor „Srbija Centar“ – Šabac

Srbija Centar će i u formi politička stranke zastupati politiku koja ga je afirmisala da kao pokret za samo godinu dana postane prepoznatljiva i snažna opoziciona politička organizacija.

U borbi za bolju Srbiju i za dobrobit njenih građana nastavićemo da sarađujemo sa drugim opozicionim organizacijama koje ne pristaju na ucene i trule nagodbe sa režimom. Stanje u zemlji to zahteva.

Zahvaljujemo se još jenom građanima koji su nam ukazali poverenje. Opravdaćemo ga.

SRBIJA CENTAR

 

 

Exit mobile version