Pojačane preventivne mere u šabačkim kompanijama

Održana sednica Privrednog saveta

Na sednici Privrednog saveta grada Šapca održanoj danas u Gradskoj kući bilo je reči o procedurama koje se sprovode u prevenciji i u slučaju pojave korona virusa. Članovi Saveta izneli su svoja iskustva, a predsedavajući Zoran Tošić zamolio je kompanije koje imaju razrađene procedure za ponašanje u kriznim situacijama da ih dostave i učine dostupnim svim privrednim subjektima.

-Pošto je na tržištu nedostatak dezinfekcionih sredstava, dogovorili smo se da Grad pokuša da od dobavljača od kojih je nabavio dezinfekciona sredstva za škole, vrtiće i javne ustanove, obezbedi isto i za firme. Zaključili smo i da je neophodno da svim privrednicima budu dostavljene procedure ponašanja u slučaju da evidentiraju zaraženog ili radnika koji dolazi iz ugroženog područja- objasnio je predsednik Privrednog saveta grada Šapca Tošić.

Savetnik u Mlekari Šabac Saša Živanović naglasio je da treba preduzeti preventivne mere, a najbitnija je edukacija i podizanje lične higijene na najviši nivo. On je napomenuo da se prilikom ulaska u fabriku radnicima i posetiocima meri temperatura.

Prijaviti sumnje u vezi sa državljanima koji su bili u ugroženim područjima

Gradonačenik Šapca Nebojša Zelenović zahvalio se privrednicima na izuzetnoj podršci koju su dolaskom na sastanak pokazali.

-Dragocena su iskustva velikih multinacionalnih kompanija kao što su Jazaki i Hemofarm, koje će svoje radne procedure u postupanjima u ozbiljnim izazovima podeliti sa drugim kompanijama. Gradskoj upravi, Odeljenju komunalne policije, na broj telefona 345700, predsednici mesnih zajednica i kompanije moći će da prijave sumnje u vezi sa našim državljanima koji su bili u ugroženim područjima, a u skladu sa merama Vlade Republike Srbije. Komunalna policija će proslediti podatke sanitarnoj inspekciji poštujući proceduru zaštite podataka o ličnosti, a sanitarna inspekcija će ih odgovarajućim rešenjem staviti pod zdravstveni nadzor. Od tog trenutka, oni su u nadležnosti Zavoda za javno zdravlje- istakao je gradonačelnik Šapca.

D.Dimitrijević

Exit mobile version