Pojačana kontrola na gradskim pijacama

Do sada bez kršenja mera Gradskog štaba

Svakodnevno se na svim pijacima u gradu vrši kontrola poštovanja svih mera prevencije koje je predvideo Gradski štab za vanredne situacije, pa tako i u „Tržnici“. Komunalni inspektori do sada nisu ustanovili nepoštovanje propisa i sve se odvija u skladu sa preporukama, a u interesu zdravlja i bezbednosti građana, prodavaca i kupaca.

-Svi prodavci moraju imati zaštitnu masku i rukavice. Na ulazu u pijacu postoji dezo barijera koju građani mogu da prođu i radnik komunalnog preduzeća koji vrši dezinfekciju ruku. Kupci drže propisanu udaljenost i moraju imati maske prilikom ulaska u pijacu- navodi komunalni inspektor Zorica Pančić.

U jedinoj zatvorenoj pijaci u gradu, „Tržnici“, ulaz i izlaz su odvojeni, pa tako nema susretanja ljudi koji dolaze i odlaze.

-Kontrola rada pijaca vrši se svakodnevno, u skladu sa radnim vremenom, svakog radnog dana, od sedam do 13 sati. Komunalna inspekcija kontroliše ispunjenost ovih uslova i primenu propisanih zaštitnih mera. To ćemo pooštriti u narednom periodu, jer je jako važno da naši sugrađani budu bezbedni. Želeli smo da omogućimo plasman proizvođačima poljoprivrednih proizvoda i redovnije snabdevanje naših sugrađana, kako bismo smanjili pritisak na markete i iz toga razloga su pijace u gradu otvorene- ističe načelnik Gradske uprave Milan Vasić.

I u narednim danima pojačano će kontrolisati primena svih mera, kako bi se smanjila mogućnost da dođe do proširenja zaraze u gradu.

D.D.

Exit mobile version