Pogledajte ovaj snimak i zapamtite ovo dete

Na Plivačkom mitingu, koji je održan u subotu, na bazenima SRC „Petnica“ kod Valjeva svoj prvi zvanični plivački nastup imala je mala Šapčanka Lena Popović, članica Plivačkog kluba „Delfin“ iz Šapca. I, na prvi pogled, možda vam se učini da ovo nije ništa neobično. Međutim, mala Lena, ili Beba kako je od milja zovu, ima nepunih šest godina i na ovom takmičenju bila je daleko najmlađa učesnisnica. I, što je manje važno ali nije nebitno i treba zabeležiti, nije bila poslednja.

Naravno, za one koji se plivačkim sportom bave ili ga prate ovo što je Beba napravila može se smatrati čudom. Pre svega zato što je bazen, na kome trenira, dugačak samo 25 metara pa plivanje na pesesetmetarskom bazenu, na kojem je prvi put plivala, izgleda kao preplivavanje okeana. Takođe, sam skok sa startnog bloka bio je veliki izazov koji je Lena maestralno odradila.

Lena Popović je, u PK „Delfin“ naučila da pliva kada je imala samo četiri godine. Već na samoj obuci neplivača treneri su mogli da zapaze vidljiv talenat za plivanje ali i veliku upornost da savlada nešto što drugi ne mogu ni za ceo život. A kako to izgleda može se videti i na ovom snimku.

Zato dobro pogledajte ovaj snimaak i zapamtite ovo dete jer, možda, pred sobom imate neku novu plivačku „zvezdu“.

Sve čestitke Leni Popović i svima u klubu. I srećno!

Ivan Kovačević  

Exit mobile version