Podržan predlog mera Lokalnog akcionog plana zapošljavanja

Održana sednica Gradskog veća grada Šapca

Članovi Gradskog veća grada Šapca na današnjoj sednici upoznati su sa dnevnim redom 10. sednice Skupštine grada Šapca.

Podržan je Predlog odluke o usvajanju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou, kao i Predlog odluke Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2017. godinu. Dokument definiše prioritete i ciljeve politike zapošljavanja i utvrđuje programe i mere koji će biti realizovani na teritoriji grada Šapca u ovoj godini.
To su: program podsticaja zapošljavanja žena starijih od 58 i muškaraca starijih od 60, obuke za povećanje mogućnosti za zapošljavanje, obuke za poznatog poslodavca, podrška razvoju preduzetništva (računovodstvene usluge), podrška razvoju preduzetništva putem udruživanja, program podsticaja osnivanju zadruga, program podsticaja zapošljavanja medicinskih radnika, javni radovi i stručna praksa.
Članovi Gradskog veća usvojili su Predlog odluke o osnivanju Budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti grada Šapca i Predlog odluke o pokretanju postupka realizacije projekta izgradnje toplane na biomasu u gradu Šapcu, kroz ugovorno javno- privatno partnerstvo bez elemenata koncesije.
U nastavku sednice prihvaćen je Predlog pravilnika o sprovođenju Odluke o finansiranju troškova vantelesne oplodnje. Ispunjenost uslova za ostvarivanje prava jednog pokušaja iz sredstava budžeta grada utvrđuje Komisija za ostvarivanje prava na finansiranje vantelesne oplodnje.
Exit mobile version