Podrška protestu i zahtevima poštanskih radnika

Povodom danas održanog masovnog protesta poštanskih radnika u organizaciji četiri reprezentativna sindikata koji funkcionišu u JP PTT saobraćaja Srbija,  zelena stranka ZAJEDNO i Ekološki ustanak  pružaju svoju punu podršku zahtevima poštanskih radnika koji su nakaradnom politikom Vlade dovedeni na prosjački štap.

Zaposleni opravdano traže povećanje zarada iz realnih izvora jer se cene usluga povećavaju iz godine u godinu, a to se nije odrazilo na rast zarada.

Prosečna plata poštara je manja od 40.000 dinara, dobijaju po jedan par službene obuće godišnje a trebaju im tri.

Osuđujemo protivzakonito postupanje Zorana Đorđevića, vršioca dužnosti generalnog direktora JP PTT saobraćaja Srbija, koji se uoči protesta masovnom sms porukom obratio zaposlenima tražeći da ne prisustvuju protestu.

Ako se tome dodaju planovi rukovodstva da JP PTT saobraćaja Srbija od 1. januara 2023. bude iz javnog preduzeća preobraženo u akcionarsko društvo, jasno je da je dugogodišnja politika urušavanja ovog vitalnog državnog sistema u organizaciji SNS i njegovih satelita imala za cilj njegovu privatizaciju i uništavanje. Zelena stranka Zajedno i Ekološki ustanak  će se energično suprostaviti bilo kakvom pokušaju privatizacije na mala vrata.

Beograd, 06. novembar 2022. godine

Informativna služba ZAJEDNO

Exit mobile version