Podela dezo barijera i dezinfekcionog sredstva predsednicima kućnih saveta

Ispred prostorija Odeljenja komunalne policije u Šapcu

Ispred prostorija Odeljenja komunalne policije u Šapcu predsednicima kućnih saveta danas su podeljena dezinfekciona sredstva i sunđeri koji će se postavljati kao barijere za dezinfekciju obuće u zgradama. Sredstvo se razblažuje u 10 litara vode, a svako je dobio po pet doza, dovoljnih za pet dana, budući da se dejstvo gubi posle 24 sata. Svi će blagovremeno biti pozivani da preuzmu nove količine.

Kako je rekao pomoćnik gradonačelnika Goran Stojićević, to je jedna u nizu mera koje Grad Šabac sprovodi u cilju zaštite od širenja virusa COVID 19.

-Sunđeri će se postavljati kao dezo barijere i na taj način sprečiti da građani svojom obućom potencijalno unose virus u svoje prostore. Narednih dana ćemo preduzeti još aktivnosti kako bismo mogli da pomognemo građanima, da bi, zajedno sa maskama, čije je deljenje u toku, poboljšali njihovu sigurnost i na pravi način prevazišli ovu situaciju- naveo je Stojićević.

Upravnik zgrade u ulici Vlade Stanimirovića 4 Goran Matić rekao je da treći put dolazi da preuzme dezinfekciona sredstva.

-Redovno vršimo dezinfekciju zgrada, ulaza, brava, kako sa čistačicama u dogovoru, tako i mi sami kao stanari. Potpomažemo bolju dezinfekciju zgrada i sprečavamo koliko možemo da se virus ne širi ulazima i hodnicima. Ponedeljkom i petkom čistačica je zadužena za čišćenje i dezinfekciju, a ja sam kao upravnik zgrade sa pomoćnikom nabavio kante za prskanje i sami dezinfikujemo iz cisterni. Pomažemo komšijama iz ulaza pored u dezinfekciji i pozivamo sve da pomognu svojim susedima koliko su u mogućnosti- rekao je Matić.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Mišar Zoran Ostojić preuzeo je oko 600 zaštitnih maski za građane tog sela, koje će podeliti u naredna dva- tri dana.

-U naredna dva dana ćemo dobiti još kontigenata maski. Takođe, u centru sela postavljen je kanister od 1.000 litara, gde se svaki dan dopunjava sredstvo za dezinfekciju, a građani mogu da preuzimaju i sipaju prema preporuci i u skladu sa potrebama- objasnio je Ostojić.

Podela sredstava i opreme za dezinfekciju nastaviće se i u narednim danima, a građani se mole za strpljenje, jer će, kako se ističe, volonteri stići na svaku adresu i uručiti im zaštitne maske.

D.Dimitrijević

Exit mobile version