Počinje štrajk upozorenja u „Jevremovoj“ školi

STVARI SE POMERAJU NABOLJE

Večeras su se u dvorištu Osnovne škole „Jevrem Obrenović“ ponovo okupili nezadovoljni roditelji i nastavnici ove škole kako bi se dogovorili o daljim koracima građanske neposlušnosti posle sramne i nelegitimne smene direktorke ove škole Jelene Jevrić i postavljanja Svetlane Stanković, istaknute aktivistkinje Srpske napredne stranke i odbornice u Skupštini grada za v.d. direktorku.

Burno pozdravljena, od velikog broja roditelja, smenjena direktorka Jelena Jevrić je zamolila sve roditelje da od ponedeljka pošalju decu u školu jer deca ne treba da ispaštaju zbog svega ovoga. Takođe, dodala je ona, u kolektivu je stvorena natpolovična većina nastavnika koji su, u skladu sa zakonom, najavili štrajk upozorenja resornom ministarstvu. Jevrićka je zahvalila svim roditeljima i kolegama na podršci tim pre što je svesna koliki je pritisak vršen na njih i kakvim su sve pretnjama izloženi.

Jevrićka je obavestila roditelje da po zakonu imaju pravo da opravdaju izostanke svoje deci iz škole i da to moraju učiniti u roku od osam dana. Na to su svi burno reagovali a jedan od roditelja je istakao da on neće opravdavati časove svom detetu jer je njemu bila čast što je njegovo dete učestvovalo u građanskom suprostavljanju politizaciji škole. Posle tih njegovih reči usledio je dugotrajan aplauz i odobravanje svih prisutnih roditelja.

Kako je saopšteno štrajkački odbor je uputio Ministarstvu dopis u kojem se traži da ministar preispita svoju odluki ali i da odgovornost snose svi oni koji su u ovoj ujdurmi učestvovali. Ako Ministarstvo u roku od pet dana pozitivno ne odgovori na ovaj dopis štrajk će biti radikalizovan.

Kako „Podrinske“ saznaju od roditelja i nastavnika, koji su imali hrabrosti da se suprostave postavljanju Svetlane Stanković na mesto v.d. direktorke, očekuje se da će podršku štrajku dati još neki nastavnici ali i građani Šapca jer ovo nije političko pitanje već stvar ponosa i dostojanstva.

Svima je jasno da Srpska napredna stranka na sve moguće načine pokušava da destabilizuje Šabac kako bi na narednim izborima osvojili vlast u gradu. U tu svrhu stavljeni su svi „raspoloživi resursi“ naročito posle saznanja da je, po naručenoj anketi od strane naprednjaka, njihov rejting pao na 30% što nagoveštava da će i u sledećem mandatu naprednjaci biti opozicija u gradu Jevrema i Luke. Kako je kratko vreme da se promeni nesposobno partijsko rukovodstvo iz beogradske centrale SNS-a doneta je odluka da se vlast osvaja destabilizacijom institucija i stvaranjem psihoze straha i beznađa.

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version