Počinje prijava za 100 evra

Prijave preko sajta – idp.trezor.gov.rs

Za sat i 45 minuta prijavilo se 100.000 građana

Svi punoletni građani Srbije od 13. maja mogu da se prijave za 100 evra preko sajta Uprave za trezor, dok će u petak, 15. maja, po automatizmu početi isplata 100 evra penzionerima i građanima koji primaju socijalnu pomoć, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

 

Građani mogu da se prijave putem Uprave za trezor

Penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć ne treba da se prijavljuju za taj novac, već će im biti isplaćen po automatizmu.

– Pozivam sve građane Srbije da iskoriste jedan deo paketa ekonomske pomoći, isplatu 100 evra – rekao je Mali za RTS.

On je dodao da će u petak početi da radi i kol centar i da će tada preko medija biti objavljen broj telefona na koji će građani moći da se prijave.

Mali je rekao da će u petak po automatizmu početi isplata 100 evra za penzionere i one koji primaju novčano-socijalnu pomoć, podsetivši da oni ne moraju da se prijavljuju.

Ministar je rekao da će prijava za 100 evra trajati do 5. juna, a da će se isplata vrštiti sukcesivno, na svakih pet dana.

Za tu meru, kako je rekao, država je predvidela oko 60 milijardi dinara.

Prilikom prijave, obavezno je da ostavite: broj lične karte, matični broj, ime banke u kojoj imate račun ili u kojoj želite da vam namenski račun bude otvoren.

Ko ima pravo da dobije 100 evra?

Svi punoletni državljani Republike Srbije, koji su punoletni (zaključno sa 24. aprilom 2020, kada je stupila na snagu Uredba o jednokratnoj novčanoj pomoći u cilju smanjivanja negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom koronavirusa), imaju aktivno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, sa važećom ličnom kartom.

Šta da radim ako nemam tekući račun?

Pri podnošenju prijave treba da se izjasnite u kojoj banci želite da vam se otvori jednokratni namenski račun. Račun će vam posle toga automatski biti otvoren, bez ikakvih troškova. Pošto podignete novac, namenski račun će biti ugašen.

Exit mobile version