Početkom februara Javni poziv za finansiranje troškova vantelesne oplodnje

Na današnjoj sednici, Savet za zdravlje grada Šapca usvojio je Izveštaj Komisije za ostvarivanje prava na finansiranje vantelesne oplodnje. Javni poziv za podnošenje zahteva za finansiranje vantelesne oplodnje biće raspisan 2. februara i trajaće dva meseca.

-Odgovorna zdravstvena i aktivna populaciona politika su prioriteti zdravstvene politike grada Šapca. Finansiranje troškova vantelesne oplodnje je prva mera populacione politike i upravo u tome i jeste njen značaj. Pored ove teme, Savet za zdravlje se bavio i drugim pitanjima iz oblasti zdravstva na teritoriji grada. Jedan od njih je Slika zdravlja- strateški dokument koji predstavlja presek stanja u oblasti zdravstva na području grada, a odnosi se na zdravstveno stanje stanovništva, epidemiološku situaciju i zaštitu životne sredine- rekla je predsednica Saveta za zdravlje i načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Bojana Mladenović.

Ona  je navela da će se Savet za zdravlje i u narednom periodu nastaviti sa sličnim aktivnostima, sa željom da grad Šabac bude grad zdravih ljudi. Na sednici su najavljene i različite preventivne aktivnosti, među kojima je predavanje o prevenciji karcinoma grlića materice koju planira Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić”, kao i tribina „Odrasli puše i mene guše” koju će, povodom Nacionalnog dana bez duvanskog dima, 23. januara, organizovati predstavnici Zavoda za javno zdravlje Šabac i Visoke medicinske i poslovno- tehnološke škole u Šapcu.

Kako je istakla predsednica Saveta za zdravlje, neke od narednih mera će biti mere stimulacije parova koji već imaju decu, jer se samo na taj način može postići pozitivna vitalna statistika.

D.Dimitrijević

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version