Početak sezone na šabačkom Hipodromu

Prvi sportski događaj u Šapcu ali i Srbiji, održan je u nedelju na šabačkom Hipodromu. U dve trke, galopskoj i u sulkama, nastuplio je 12 grla. U galopskoj, prva je kroz cilj prošla Modena, vlasništvo Miomira Savkovića, dok je Adana pobedila u trci u sulkama.

Ljubitelji konjičkog sporta okupljaju se prvog dana nove godine na prvom, sada već tradicionalnom sportskom događaju, najavljujući nova galopska nadmetanja na šabačkoj stazi. Galopski karavan tradicionalnih Novogodišnjih trka projurio je stazom šabačkog Hipodroma.

Galopskom i trkom u sulkama na šabačkom Hipodromu tradicionalno je označen početak sezone, u kojoj je pobedila Modena Energy, sa Šašićem u sedlu, na stazi dugoj 800 metara. Sulkaši iz Mačve ponovo su potvrdili dominaciju. Grlo Seven, vlasništvo Sare Gagić iz Bogatića, osvojila je prvo mesto u brzoj trci na istoj distanci, drugi je bio Marakeš sa Kostadinovićem i treći Kockar sa Živanovićem. Najbrže ovog prvog dana 2017. godine bile su Modena Energy i Adana, koja je trijumfovala u sulkama.

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić uručio je nagrade najboljima na novogodišnjim trkama, poželevši mnogo uspeha i sreće svim vlasnicima, odgajivačima, trenerima i jahačima u novoj 2017. godini.

 

Exit mobile version