Početak prolećnog dela prvenstva Prve lige Srbije u nedelju

Konferencija za novinare FK „Mačva“

Prolećni deo fudbalskog prvenstva Prve lige Srbije počinje ovog vikenda, a prve utakmice u nedelju odigraće seniori i omladinci FK „Mačva“. Prvotimci se u Užicu sastaju sa ekipom „Slobode“, dok omladinska selekcija igra prvu utakmicu sa FK „Lokomotiva“ u Železniku, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u petak u prostorijama kluba. Treneri  su ocenili da su igrači spremni, te da su se u pripremnom periodu obe ekipe dobro uigrale i pokazale na terenu.

Šef Stručnog štaba FK „Mačva“ Dragan Aničić kaže da su pripremni period odradili na najbolji mogući način, budući da su imali odlične uslove u Stanišićima. Povrede Obrovca i Đermanovića će biti brzo sanirane i neće preterano omesti rad ekipe u narednom periodu.

-Gostovanje u Užicu je derbi između prvog i drugog na tabeli, ali samo jedna od 15 utakmica koje nas očekuju. Mene prva utakmica uvek najviše interesuje i pokušao sam da objasnim igračima da je ona rezultatski veoma bitna. Čeka nas težak protivnik i vruć teren, budući da niko do sad u toku prvenstva nije dobio u Užicu i ja se nadam da ćemo uspeti prvi da uzemo tri boda. Daćemo sve od sebe da to ostvarimo- naveo je Aničić i podsetio na krajnji cilj- plasman u Super ligu Srbije.

Prvotimac Predrag Jeremić je izrazio očekivanje da će se vratiti iz Užica s pobedom, iako je uveren da neće biti lako, budući da će publika biti na strani domaćina.

-Ekipa s kojom ćemo se sastati sigurno nije nezasluženo na drugom mestu, imaju dosta kvalitetnih igrača. Ipak, verujem da i mi imamo kvalitetne igrače i da ćemo spremno odgovoriti na svaki izazov koji nam se postavi- podvukao je on.

Trener omladinske selekcije Slobodan Rusimović je rekao da je da je atmosfera u timu odlična, s obzirom na to da su imali dobre rezultate u pripremnom periodu.

-Igrači su se povinovali novom stilu rada, jer dogodine 70 posto igrača iz omladinske selekcije napuštaju omladinski pogon i priključuju se prvim timovima. Pored priprema za prvenstvo, pokušavamo da ih pripremimo za nastavak karijere- naveo je Rusimović.

Kapiten prvotimaca Filip Pejović istakao je da je sve spremno za predstojeći meč.

-Mislim da moramo odigrati na našem nivou u svim segmentima igre i u svakoj fazi i samo to nam može doneti rezultat- podvukao je on.

Na konferenciji je saopšteno i da dva igrača iz Omladinske selekcije Lazar Šarenac i Vuk Vidaković učestvuju u selektivnom kampu mlađih omladinaca za reprezentaciju i imaju šansu da budu izabrani među 24 igrača koji će krajem marta izaći na megdan u dvomeču sa ekipom Slovenije.

D.Dimitrijević

Exit mobile version