Početak kraja vladavine Aleksandra Vučića ili uvod u totalnu diktaturu?

Građanski protesti i brutalnost policije u Beogradu!

Sada, posle obraćanja naciji Aleksandra Vučića potpuno sam siguran da je za ono što se, u utorak uveče, dogodilo u Beogradu odgovoran Aleksandar Vučić. A to ne sluti na dobro. Balon smovolje, bahatosti, samovlašća, samoljublja, besčašća, netolerancije i svega drugog negativnog u vladavini Aleksandra Vučića počeo je polako da puca. Ali bilo kako bilo u narednim danima i mesecima videćemo da li je ovo što se dogodilo, u utorak uveče, početak kraja vladavine Aleksandra Vučića ili uvod u totalnu diktaturu.

MLADOST SRBIJE VEČERAS U BEOGRADU

I večeras je veliki broj građana, uglavno mladih politični neangažovanih, otišao za Beograd. Da pokaže da više neće da trpi zulum diktatora da se bori i da traži da im zemlja u kojoj su rođeni bude normalna i pristojna. Nažalost njih neće dočekati kukavica Aleksandar Vučić već kordoni policije, batinaši, navijači i ko zna ko još.

Ne dajte se deco. I budite pametni. Pred vama je budućnost a Aleksandar Vučić i njegova kriminalna grupa su crna prošlost Srbije. Samo im to još niko nije javio.

Koreografija

Međutim, ono što najviše zabrinjava je i činjenjica da su opravdani protest građana, koji su se spontano okupili na platou ispred republičke Skupštine, ponovo probali da zloupotrebe neki likovi očito bliski režimu i Aleksandru Vučiću. Mirne proteste iskoristila je poveća grupa mladića koja se popela na skupštinsko stepenište i ušla u zgradu bez ikakvog cilja. A da je sve to postalo sumnjivo ta ista grupa je posle izlaska iz skupštinskog hola počela da peva „rodoljubive“ pesme i da skandira po navijačkim koreografijama. Naravno tu se pojavio i Vuk Jeremić što je bacilo senku i obesmislilo sve dobre namere i najavilo ono što se potom događalo.

 

Brutalna policija

Kada je broj okupljenih građana prešao brojku od desethiljada na scenu ponovo stupa grupa iz prvih redova i počinje sukob sa policijom. Policija uzvraća onako kako se niko nije nadao. Suzavcem. I tu nastaje haos. Oni koji su na protest došli sa decom odlaze a oni koji ostaju bacaju kamenice na policiju. I tada srpska policija pokazuje brutalnost kakva nije viđena ni u doba Slobodana Miloševića. U „igru“ ulaz konjica, policajci sa psima, borbena vozila… Suzavac pršti na sve strane. A onda se dogodilo nešto što nas je sve zapanjilo. Počinje koškanje među demonstrantima i fizički obračuni između njih. I dok su svi bili u čudu šta se to dešava, „policajci“ u civilu, koji su bili sa demonstratima, izdvajaju se i počinju da hapse. Na način koji smo skoro gledali u Americi. Potom, već veliki broj pridošlih policajaca, utrčava u masu zbunjenih građana i besomučno tuče koga god stigne.

 

Paljenja

Tada neko počinje da pali kontejneri pa i neka policijska vozila a na scenu, po običaju, stupa i sanitet koga demostranti „neće“ da propuste. Sve već viđeno i bezbroj puta doživljeno. Ponoć je već bila prošla a svi oni koji su ovo mogli da gletaju na N1 ostali su u nedoumici i sa logičkim pitanjem. Nije li se sve ovo ponovo dogodilo u režiji vlasti i ekipe okupljene oko Aleksandra Vučića. Da on, po ko zna koji put, svu krivicu svali na „neodgovorne“ građane.

Jer opozicija u Srbiji ne postoji!

 

Novinari N1

Sve čestitke zaslužuju novinarke televizije N1 i snimatelji, za iskazanu hrabrost i profesionalnost, zahvaljujući kojima smo videli svu nesreću Srbije koja se te noći zbila.

NIJESVETAKOCRNOKAOŠTOIZGLEDA!MNOGOJEGORE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version