Počeo sa radom Poslovni Info Centar

Udruženje Svetlost je lokalni partner na programu “Znanjem do posla” za mačvanski i kolubarski okrug. Job Info Centar Šabac povezuje karijerno vođenje i savetovanje mladih sa potrebama na tržištu rada, kroz umrežavanje sa školama, privredom i civilnim sektorom. Povezujemo se sa kompanijama kojima nudimo mogućnost oglašavanja njihovog konkursa, podršku u priprmi i realizaciji programa obuka i treninga u kompaniji, pri prikupljanju prijava i selekciji kandidata, vršimo predselekciju kandidata i organizovanje intervjua sa kandidatima.

Mladima i osobama iz teško zapošljivih grupa nudimo informisanje o mogućnostima daljeg obrazovanja i usavršavanja, o zanimanjima/profesijama, o stipendijama, programima mobilnosti, pomoć prilikom prijavljivanja na različite programe, dajemo savete kroz realne susrete sa poslodavcima, pomažemo u razumevanju kulture poslovanja i u razvoju mekih veština.

Takođe, savetnice iz kancelarije u Šapcu organizuju radionice koje pomažu mladima u procesu profesionalne orijentacije (karijernog planiranja). Na radionicama se  primenjuje metodologija neformalne edukacije koja je prepoznatljiva u omladinskom radu i podrazumeva različite sadržaje u digitalnom i verbalnom obliku, timski rad, diskusije, kviz, i sl. Teme na radionici su: prepoznavanje sopstvenih kapaciteta, spremnost za postignuća i sklonosti, informisanje o zanimanjima, donošenje odluke o izboru zanimanja i koji su putevi formalnog i neformalnog obrazovanja.

Od presudnog značaja jeste da mladi imaju obrazovanje i neke veštine koje poslodavci traže. I još važnije, u ovom periodu promena i nestalnosti, da preuzmu aktivnu ulogu u definisanju svojih karijernih ciljeva, prikupljanju i analizi informacija o sebi i karijernim mogućnostima i zauzmu odgovoran pristup u donošenju karijernih odluka.

O program možete pogledati vise na sajtu https://znanjemdoposla.rs/

Exit mobile version