Počeo deveti Sajam poljoprivrede u Šapcu

Deveti Sajam poljoprivrede, koji je okupio više od 115 izlagača i brojne posetioce iz cele Srbije, otvoren je danas u Hali „Zorka“. U Šapcu od poljoprivrede živi više od 60 hiljada ljudi, a prema rečima gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, koji je otvorio Sajam, Grad Šabac ima plan kako da njihove prihode od poljoprivrede uveća i kako da poljoprivrednici iz šabačkog kraja žive bolje od svog posla.

– Činjenice da se Sajam poljoprivrede u Šapcu održava deveti put i da je prvog dana ovoliki broj posetilaca i izlagača, pokazatelji su da u Šapcu postoji život i da je poljoprivreda ovog kraja živa. Grad Šabac je i ove godine dao podršku u organizaciji Sajma, ali su danas ovde i svi relevantni predstavnici Grada koji se bave pitanjem poljoprivrede, kako bi razgovarali sa izlagačima i posetiocima i ponudili im svoju stručnu pomoć, rekao je gradonačelnik.

On je podsetio da je Grad Šabac otišao korak dalje kada su u pitanju potrebe poljoprivrednika, jer su uvedeni podsticaji koji omogućavaju poljoprivrednim proizvođačima da zarađuju više od posla kojim se bave.

– U proteklim godina smo udvostručili poljoprivredni budžet. Uveli smo 11 podsticajnih mera kojima unapređujemo poljoprivrednu proizvodnju. Izradili smo Strategiju razvoja poljoprivrede i ruralnog područja grada, sa 84 projekta koji će našim poljoprivrednicima omogućiti da zarade tri puta više od posla kojim se bave. Pregovaramo sa novim firmama, koje bi došle u naš grad, a bave se proizvodnjom hrane, naveo je gradonačenik Šapca i podsetio da će Grad ove godine početi sa izgradnjom nove kvantaške pijace.

Otvaranju devetog Sajma poljoprivrede prisustvovao je i Željko Radošević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine. On je rekao da je šabački kraj poznat po poljoprivrednoj proizvodnji i potencijalima. Dodao je da poljoprivrednike treba podržati, a da je Ministarstvo dobilo više od tri milijarde dinara za agrarni budžet.

Pored RTV AS, u organizaciji Sajma učestvovalo je Odeljenje za poljoprivredu u Gradskoj upravi grada Šapca.

Predrag Srdanović, govoreći u ime Odeljenja, pozvao je sve proizvođače iz ovog kraja da se jave Odeljenju kako bi dobili potrebne informacije o podsticijima Grada Šapca i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. On je poželeo svim proizvođačima uspešnu setvu i još bolju žetvu.

Sajam će trajati i sutra, a ulaz i parking će, kao i danas, biti slobodni.

 

Exit mobile version