Počelo asfaltiranje puta u maovima

Danas su počeli radovi na asfaltiranju lokalnog puta Jevremovac – Maovi – Bogosavac. Ukupna vrednost ovog projekta je 57 miliona 697 hiljada dinara. Ukupna dužina deonice je oko šest kilometara. Prvo počinje sa asfaltiranjem put u Maovima ka zaseoku Petlovača u dužini od 2700 metara. Radove izvodi Preduzeće za puteve ,,Valjevo“. Početak radova na asfaltiranju puta u Maovima obišao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić koji je istakao da je radove na ovoj deonici najavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prilikom posete ovom kraju.

,,Na ovaj način se u praksi pokazuje saradnja Šapca sa svojom državom. Izuzetno nam je važno da poboljšamo uslove života na selu, a ulaganje u putnu infrastrukturu svakako je korak napred u tom pogledu.

Krenuli smo sa Pocerinom, nastavićemo i u Mačvi i Posavotamnavi. Ne nameravamo ovde da se zaustavimo. Nećemo zaboraviti nijedno selo, samo je potrebno malo stprljenja. Ovo je prva godina vlasti Srpake naprednse stranke u Šapcu. Građani su nam dali šansu, a mi ćemo ispuniti obrćanja. Učinićemo sve kako bi mladi ostali na selu i svojim radom dali doprinos razvoju našeg grada“, kazao je gradonačelnik Pajić.

U Maovima ima oko 180 domaćinstava, od kojih je između 35 i 40 na deonici koja se asfaltira, 3 kilometra od centra. Dragan Marjanović, potpredsednik MZ Maovi zahvalio se predsedniku Vučiću i gradonačrlniku Pajiću.

,,Ovo je veliki dan za Mesnu zajednicu Maovi, koja se bavi stočarstvom i koja je po broju stanovnika i broju grla stoke verovatno među prvima u Srbiji. Ovo znači ostanak mladih na selu zato što će na ovaj način biti omogućen prilaz gazdinstivma i njivama. Predsednik Srbije i lokalna samouprava prepoznali su problem i ispunili dato obećanje“, kazao je Dragan Marjanović.

Exit mobile version