Počele prve „podmetačine“?

Jutros su mnogi građani bili zatečeni i iznenađeni radovima na raskrsnici ulica Karađorđeva i Vlade Jovanovića. Nekoliko radnika vadilo je behaton kocke sa kolovoza a onda „pedantno“ ravnalo pesak na koji treba da vrate te kocke.

I sve bi bilo potpuno u redu i logično da tri stvari, običnom građaninu ne „bodu“ oči. A moraju!

Prva stvar je da ove radove nadgleda i obezbeđuje policija. Zašto? Gde je to i kada, ikada do sada, policija „obezbeđivala“ ulične radove?

Druga stvar koja „bode“ oči je da je izvođač ovih radova blokirao drugi deo Karađorđeve ulice i prvi deo ulice Vlade Jovanović i potpuno zaustavio saobraćaj u ovom delu grada. Zanimljivo je da je u „žurbi“, da se ove ulice blokiraju za saobraćaj, Karađorđeva „blokirana“ posle njenog spajanja sa Zanatlijskom ulicom (koja je jednosmerna u pravcu od bolnice) a ne kod skretanja za ulazak u Bare.

To je izazvalo opšti haos u tom, malenom delu Karađorđeve ulice jer su vozači, koji su se uputili prema Pozorištu, bili prinuđeni da okreću svoja vozila i vraćaju se nazad. Samo zahvaljujući prisebnosti vozača nije se dogodila nikakva nesreća. Bar do sada…

I treće, što tvrde mnogi građani koje smo tu zatekli, sve ovo se čini da bi se onemogućilo starijim građanima da vozilima dođu do prostorija „Zajedno“ i svojim potpisom podrže listu „Šabac protiv nasilja – NEBOJŠA ZELENOVIĆ“. A žele to!

Prosto ne mogu da zamislim da je nekom „Umu“ takva ideja pala na pamet ali živimo u vremenu u kojem je sve moguće i u kojem se svašta može nadati

Ivan Kovačević

Exit mobile version