Počele prijave za deveti „Cerski marš“

Organizatori najavili novine u godini jubileja

Deveti „Cerski marš“ biće održan 19. avgusta, na Preobraženje Gospodnje, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u petak u prostorijama istoimenog udruženja. Prijave za učešće počele su u nedelju, a u godini jubileja, kada se obeležava stogodišnjica pobede u Velikom ratu, organizator će se potruditi da bude na visini zadatka.

-U godini jubileja, 100 godina od velike pobede saveznika, pobede Srbije u Velikom ratu, imaćemo određene novine i verujem da ćemo kao udruženje na pravi način odgovoriti na sve što je zadatak kada imate ovako važnu godišnjicu. Imaćemo znatno bolji i bogatiji program i potruditi se da dovedemo do savršenstva neke stvari koje su možda predstavljale problem prethodnih godina, kao što je eventualna promena trase. Pokušaćemo da ispričamo priče o malim ljudima koji su bili veliki u vremenima koja su bila najstrašnija i najteža za naš narod, kroz deset kratkih filmova, učešće u Noći muzeja, tribine, brojne manifestacije koje planiramo do organizujemo do „Cerskog marša“- istakao je predsednik Udruženja građana „Cerski marš“ Božidar Katić.

Ovogodišnja manifestacija posvećena je kralju Petru Prvom Karađorđeviću, a održaće se pod sloganom „Hvala dedi na pobedi“. Za sve učesnike obezbeđen je prevoz sa Cera, doručak, ručak, voda, a tu su i potrebna vozila u pratnji, kao i dva ambulantna vozila, kako bi svi učesnici bezbedno stigli do krajnjeg odredišta. Kao i svake godine, okupljanje je na Trgu šabačkih žrtava u sedam sati, a polazak je u osam sati, kada se formira kolona ispred porte Hrama Svetih apostola Petra i Pavla. Zainteresovani se mogu prijaviti na broj telefona 065 437 49 21, putem Fejsbuk stranice Udruženja građana „Cerski marš“ i profila za prijave  (link se nalazi na stranici).

-Pozvala bih sve ljude koji vole svoju zemlju da 19. avgusta, na Preobraženje Gospodnje, dođu na Trg šabačkih žrtava u sedam sati i da u vremenu kada su ružne slike svakodnevnica, pokažemo lepu stranu Srbije i proslavimo slavnu istoriju naših junaka i budućnost Srbije- poručila je mlada članica Udruženja Marija Spasojević.

U godini jubileja, ističu organizatori, vraćaju se korenima, budući da će deveti „Cerski marš“ biti održan 19. avgusta, kada i prvi, davne 2010. godine. Organizatori ove rodoljubive manifestacije okupili su se sa idejom da sačuvaju našu slavnu istoriju, ali i otrgnu od zaborava ljude čiji karakter u teškim vremenima treba da bude primer svim generacijama.

D.Dimitrijević

 

Exit mobile version