Počele prijave za deseti „Cerski marš“

Na štandu istoimenog udruženja

Prijave za deseti, jubilarni „Cerski marš“, koji će ove godine biti održan 18. avgusta, počele su u petak na štandu istoimenog udruženja. Centralna ličnost ove godine je general i vojvoda Petar Bojović koji je ranjen u toku cerske operacije. Planirano je da se tokom marša učesnici zaustave na tom mestu i podsete se tog događaja.

-Pozivamo sve koji žele da učestvuju u manifestaciji, a nisu to učinili danas na štandu, da se blagovremeno prijave putem Fejsbuk stranice udruženja, Instagram profila ili na broj telefona 0654374921. To je neophodno kako bismo znali tačan broj ljudi i obezbedili neophodne obroke, vodu, dovoljan broj vozila u pratnji i, što je najbitnije, autobuski prevoz sa Cera- rekla je Marija Spasojević iz UG „Cerski marš“ .

U jubilarnoj, desetoj godini, nizom aktivnosti koje će prethoditi manifestaciji organizatori će podsetiti građane na važan trenutak u našoj istoiji i iskoristiti priliku da ih pozovu da učestvuju u maršu. Prva na redu je tribina na ovu temu koja će biti održana do kraja meseca. Organizatori ove rodoljubive manifestacije okupili su se sa idejom da sačuvaju našu slavnu istoriju, ali i otrgnu od zaborava ljude čiji karakter u teškim vremenima treba da bude primer svim generacijama. Očekuje se da će ove godine oko 3.000 učesnika preći trasu dugu oko 37 kilometara.

D.D.

Exit mobile version