Počela rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića

Novi investicioni ciklus u gradu

U jednoj od centralnih gradskih saobraćajnica, ulici Vuka Karadžića, u četvrtak je počela rekonstrukcija kolovoza u dužini od 700 metara. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je posetio gradilište i istakao da je to početak velikog investicionog ciklusa u gradu, koji trenutno na računu ima 760 miliona dinara.

-Sada rekonstruišemo ulicu Vuka Karadžića, a čim se to završi počeće radovi u ulici 6. puka, nastavak ove deonice. Očekujem da ovaj pravac dobije nov izgled i da bezbednost svih učesnika u saobraćaju, naročito učenika u OŠ „Vuk Karadžić“, bude veća. Sledi veliki projekat- rekonstrukcija Sremske ulice. Tu ima puno posla i radovi će duže trajati. Rekonstrukcija Sremske podrazumeva prepakivanje kocke i uređenje saobraćaja u tom delu grada- rekao je Zelenović i dodao da će sledeće nedelje organizovati sastanak sa stanarima te ulice na kom će im glavni gradski urbanista i tim arhitekata predstaviti idejno rešenje.

Građani će tada imati mogućnost da se izjasne da li im se sviđa predloženo rešenje, nakon čega će se vrlo brzo početi sa radovima. Novi investicioni ciklus će trajati ovu jesen i celu sledeću godinu.

-Ovaj posao ne može da se uradi bez građana i ja ih pozivam da se uključe u proces neposrednog izjašnjavanja i da na referendumu koji će za gradske mesne zajednice biti organizovan u decembru daju svoje predloge i ideje za uređenje dela grada u kom žive- poručio je gradonačelnik Šapca.

Direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Dragoslav Pavlović rekao je da je za najstariju školu u gradu veoma važno uređenje te ulice.

-Bezbednost dece će biti na višem nivou, a to je naš prioritet. Očekujemo da i škola bude uskoro rekonstruisana, što će takođe dati doprinos lepšem izgledu našeg grada- naveo je Pavlović.

Kako je rekao rukovodilac Sektora za izgradnju u JP „Infrastruktura“ Miodrag Filipović, deonica obuhvata trasu od Nove robne kuće do ulice Oslobođenja. Vrednost radova čiji se završetak očekuje do 4. novembra, je 10 miliona dinara, a izvodi ih građevinsko preduzeće „Jugokop“.

D.Dimitrijević

 

Exit mobile version