Počela overa dokumenata u srednjim školama

20160618_103210

Učenici završnih razreda srednjih škola u Šapcu ove godine prvi put imaju mogućnost da dokumenta koja su im neophodna za upis na visokoškolske ustanove overe i u prostorijama svojih srednjih škola. Gradska uprava je u saradnji sa srednjim školama organizovala overu vikendom, van službenih prostorija i van radnog vremena. Danas je počela overa u prostorijama Škole primenjenih umetnosti i Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“.

-Cilj nam je bio da, kako budući studenti, tako i građani koji na šaltere Gradske uprave dolaze da završe neke druge poslove, izbegnu gužve i čekanje u redu. Ovo je jedna novina, jedna vanstandardna usluga Gradske uprave i mi se nadamo da će se ona primenjivati u praksi i narednih godina- rekla je službenica Gradske uprave zadužena za overe Milanka Čanković.

Budući studenti koji su došli da overe dokumenta rekli su da im je značajno što to mogu da učine u prostorijama svojih škola. Učenici Škole primenjenih umetnosti Jovana Perić i Slavoljub Ručnov pozdravili su ovu ideju Gradske uprave koja im je, kako kažu, uštedela vreme i olakšala proces overe.

-Došli smo da overimo dokumenta koja su nam neophodna zbog daljeg upisa na fakultet i mnogo nam je olakšalo što to možemo da učinimo u svojoj školi i ne moramo da idemo do opštine. Ovako nam je opuštenije i izbegli smo čekanje u redovima- saglasni su oni.

Overe dokumenata biće nastavljene sutra u prostorijama Šabačke gimnazije od 10 do 14 sati i Tehničke škole, od 14 do 18 sati.

D.Dimitrijević

Exit mobile version