Pobeda za elitni rang takmičenja

  1. KOLO DRUGE ŽENSKE LIGE SRBIJE ZA KOŠARKAŠICE

U okviru 16. kola Druge ženske lige Srbije za košarkašice „Duga“ je na svom parketu savladala „Radnički 2016“ iz Kragujevca rezultatom 60:46. Derbi ovog kola, a verovatno i utakmica koja je u mnogome reševala pitanje koja će ekipa na kraju takmičenja zauzeti drugo mesto na tabeli, poslednje koje vodi u elitni rang, pripala je domaćinu, pre svega zahvaljujući odličnoj igri uprvom poluvremenu. Već od starta utakmice „Duga“ je nametnula svoj ritam igre, agresivnom odbranom nije dozvoljavala protivniku da se razmaše i lako dođe do poena, pa je rezultat na kraju prvog dela igre bio 18:8.  U istom ritmu nastavile su Šapčanke i u drugoj  četvrtini, uz malo više primljenih poena, ali bez većeg uticaja na stanje stvari na semaforu, koji je na poluvremenu pokazivao čak +15 za „Dugice“.

Gošće su se sabrale tokom velikog odmora, ušle u drugo poluvreme daleko motivisanije i koncentrisanije, ali i pored nekoliko manjih serija nisu uspele da ozbiljnije ugroze prednost domaćih koja niti u jednom trenutku nije bila jednocifrena. Na posletku, pobeda „Duge“, koja znači da Šapčanke drže sudbinu u svojim rukama i da im je do kraja sezone potrebna još samo jedna pobeda za siguran plasman u Prvu žensku ligu Srbije.

Najbolje među „Dugicama“ bile su najiskusnija Renata Stepanović sa 22 poena i mlade nade Isidora Tripković i Anđela Matić sa po 13 poena, dok je kod gošći vredan pomena bio učinak Minele Mehović sa 16 pogodaka, uz odličan šut za 3 poena.

U narednom kolu, koje se zbog pauze za kup takmičenje igra 21/22 marta, „Duga“ gostuje ekipi „Spartaka“ u Subotici, a ova utakmica predstavlja prvu priliku da se i matematički osigura plasman u najviši rang takmičenja.

Izjave aktera posle utakmice:

– Čestitam mojim igračicama na pobedi, kao i protivniku na zaista fer i korektnoj borbi. Pritisak je bio veliki na obema ekipama pred ovu utakmicu, znali smo šta pobeda može da nam donese i ja sam prezadovoljan kako je moja mlada ekipa reagovala na čitavu situaciju i nije dozvolila da nas pritisak moranja u bilo čemu ograniči. Podigli smo formu, iz kola u kolo igramo sve bolje i siguran sam da ćemo i u Subotici pružiti dobru igru i overiti plasman u prvu ligu – rekao je Vuk Stepanović, trenera ekipe ŽKK „Duga“.

– Čestitam svojim saigračicama na pobedi, mislim da smo zasluženo slavile i da smo danas bili bolji. Svakako, čestitke i protivniku, to je jedna kvalitetna ekipa sa kojom uvek igramo neizvesne utakmice. Na nama je da nastavimo vredno da treniramo i da još više podignemo formu za završnicu prvenstva u kojoj nas očekuju dve teške utakmice – izjavila je Renata Stepanović, MVP igračica ŽKK „Duga.

– Mnogo loše smo otvorili utakmicu. Nismo imali ideju u napadu i to nas je na kraju koštalo poraza. Mislim da je veliku ulogu imalo i to što smo izgubili u poslednjim sekundama od Arta prethodno kolo i psihološki nismo uspeli da se spremimo. Sve u svemu zaslužena pobeda „Duge“, bile su bolje svih 40 minuta. Želim im puno sreće do kraja lige – rekao je Nikola Despotović, trener KŽKK „Radnički 2016“.

– Utakmicu nismo otvorile onako kako smo priželjkivali. Nismo ispoštovali dogovore koje smo imali i mislim da je to ključni razlog za poraz. Smatram da je ovo jedna od lošijih utakmica drugog dela sezone. Ostala su nam još dva kola do kraja. Potrudićemo se da završimo trijumfom u našu korist. Ponosna sam na svoj tim jer je ovo veliki uspeh za ovako mladu ekipu. Čestitima protivnicima na fer i korektnoj utakmici – izjavila je Ajša Hadžić, MVP igračica KŽKK „Radnički 2016“

Exit mobile version