Pobeda Mačve za važna tri boda

U 15. kolu Super lige Srbije

U 15. kolu Super lige Srbije u nedelju fudbaleri Mačve savladali su ekipu Voždovca na svom terenu ubedljivim rezultatom 2:0 (1:0). Niz od tri poraza je prekinut, a golove za važne bodove postigli su Mladen Lazarević u 45. minutu sa bele tačke, a potom Nenad Gavrić iz kontranapada u poslednjim sekundama nadoknade drugog poluvremena (97. minut). Šanse za Šapčane beležio je Gavrić u prvom poluvremenu, a potom i Gigić u nekoliko navrata pred sam kraj utakmice. Gosti su mreži Puletića zapretili preko Lukovića i Stuparevića, ali bez rezultatske promene.

Šef struke Voždovca Dragan Aničić je rekao da svojoj ekipi ne može ništa da zameri, jer su igrači ostavili srce na terenu.

-Moji momci su dali sve od sebe, bilo je i nekih sporednih faktora na terenu, na koje nisam mogao da utičem ni dok sam bio ovde u Šapcu. Potrudićemo se da ono što u našoj igri nije dobro popravljamo iz utakmice u utakmicu. Zadovoljan sam prikazanom igrom svoje ekipe i verujem da će rezultat koji je izostao na ovoj doći na nekoj od narednih utakmica- rekao je Aničić.

Šef stručnog štaba crveno- crnih Darko Tešović podvukao je da su igrači imali veliku motivaciju pred utakmicu, jer uprkos dobroj igri nisu uspeli da dođu do bodova u poslednjim susretima.

-Očekivao sam veoma tešku utakmicu, jer imaju veoma dobre igrače iz samog vrha škola fudbala Partizana, Crvene zvezde, Rada i Voždovca. Istovremeno, mi iz dana u dan govorimo kako smo igrali dobro, a izgubili smo najpre od Spartaka, potom i Crvene zvezde, a zatim u Nišu. Rezultat je izostajao uprkos dobroj igri i zato nam je bilo potrebno da imamo odličnu, vrlo organizovanu, disciplinovanu igru, uz mnogo čvrstih duela i došli smo do dva gola. Ovo su za nas veoma važna tri boda, mada priznajem da sam se bojao da igrači ne sagore u želji za pobedom- naveo je Tešović.

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Tošić, Ivić, Jovanović, Gigić (Šušnjar od 90.min), Gavrić, Ristivojević, Adamović (Babić od 58.min), Lazarević i Milosavljević Marković od 90.min). Žuti kartoni: Ivić 07.min i Adamović 52.min.

Voždovac: Ilić (g), Kovačević, Luković, Mihajlov, Ješić (Duronjić od 67.min), Purtić (Mikić od 46.min), Jovanović, Ćirković, Jevtić (Stuparević od 11.min), Mašović i Zličić. Žuti kartoni: Mašović 18.min, Purtić 39, Jovanović 66 i Mikić 90.min. Crveni karton: Miloš Mihajlov (dva žuta).

D.Dimitrijević

Exit mobile version