Plovilo preko  20.000 ljubitelja Drine

NA MANIFESTACIJI DRINSKA REGATA 2022  LJUBOVIJA

Tradicionalna 21. po redu, najveća u Evropi, turističko rekreativna, sportska manifestacija na vodi, ljubovijska “Drinska regata 2022” održana je 9. jula. Prema zvaničnim podacima, učestvovalo je preko 1.800 plovila i preko 20.000 učesnika na vodi, a samoj manifestaciji u proteklih par dana prisustvovalo je više od 30.000 posetilaca. Dobrodošlicu gostima i mirnu plovidbu poželeo je  predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović.

-Uvaženi gosti dragi prijatelji regataši, čast mi je da vas sve pozdravim u ime opštine Ljubovija. Nemamo baš mnogo sreće sa vremenom, ali ono što ovde imamo danas to je ogromna količina pozitivcne energije. Milina je videti da smo i pored ovakvih vremenskih uslova svi spremni da plovimo po 21. put na našoj regati. Želim vam sve najbolje i miran spust – rekao je predsednik Jovanović.

Nakon predsednika prisutnim regatašima se obratila naša vrhunska sportiskinja Milica Mandić, koja je i promoter ovogodišnje manifestacije.

-Dobar dan dobri ljudi, vidim da je ovde raspoloženje sjajno što me iskreno raduje. Hvala divnim organizatorima što su me pozvali da budem po prvi put deo ove regate. Želim vam jedan sjajan dan, da ostanete ovako raspoloženi, videćemo se tokom ovih 40 kilometara. Ja se nadam se da vas ovo možda ružnije vreme neće zaustaviti da se lepo provedemo. Veliki pozdrav za sve i uživajte – rekla je Milica.

Prisutnim se  obratila i ministarka privrede Anđelka Atanasković kojoj je pripala čast i da zvanično otvori regatu.

– Poštovani gospodine Jovanoviću, gospođo Mandić, hrabri učesnici regate, gosti, imam čast u ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime da vas pozdravim i da prisustvujem danas ovoj Drinskoj regati i da je praktično zvanično i otvorim. Moram reći da prvi put prisustvujem i ovo je veličanstven događaj, veličanstven prizor, kad vidite da hiljade ljudi svih starosnih doba učestvuju u ovakvoj manifestaciji koja je veoma bitna za našu Srbiju i za Ljuboviju i da prelepu sliku šalje u svet za našu zemlju i za naš turizam. Želela bih da svi imate lep provod lepu i mirnu Drinu – rekla je ministarka Matić.

Nakon otvaranja regate, hiljade čamaca u kojima su bili učesnici iz mnogih gradova  Srbije i bivših republika Jugoslavije, kao i iz inostranstva, zaplovilo je uz muziku i pesmu rekom Drinom prema cilju, varošici Ljuboviji.

Pauza tokom plovidbe napravljena je u Gornjoj Trešnjici gde je po tradiciji besplatno služen vojnički pasulj.

Od 21 čas na stadionu FK „Drina“, kao kruna cele manifestacija, održani  su koncerti Toni Cetinskog i Dejana Petrovića i Big Benda. Dan ranije, na istom mestu, koncert je održala još jedna velika zvezda, Lepa Brena.

O Ljuboviji se govori, o Ljuboviji se piše… Jubilarna 21. Drinska regata premašila je očekivanja i samih organizatora. Utisci se sabiraju ali jedno ostaje sigurno. Drinska regata u Ljuboviji napravila je nekoliko ozbiljnih koraka napred.

Pripremio: B. Petrović

Exit mobile version