PLIVANJE

Luka prvak Srbije

 

Na državnom prvenstvu u plivanju u malim bazenima, održanom 12 i 13. decembra na bazenima Klisa u Novom Sadu, Šapčanin Luka Poznanović (1999 godište) član Plivačkog kluba „Delfin“ iz Šapca, osvojio je titulu kadetskog prvaka države u disciplini 200 metara delfin stilom sa vremenom 2:14,60.

Na istom takmičenju u disciplini 100 metara leđnim stilom, Luka je plivao 1:00,36 i osvojio treće mesto i novu medalju medalju za šabački plivački klub „Delfin“.

U veoma atraktivnoj i možda najuzbudljivijoj trci u finalu na 100 metara delfin stilom, Luka je plivao ispod minuta, sjajnih 59,75, ali medalja mu je izmakla za samo 20 stotinki. Međutim, i 4. mesto predstavlja veliki uspeh.

Treba napomenuti još i to da je Luka plivao sva finala, da je umor učinio svoje, i da u disciplini 200 m. leđa nije uspeo da odbrani drugo mesto u Srbiji sa prethodnog takmičenja.

Ovo je bilo prvo veliko takmičenje na kojem je Luka nastupio nakon njegovog povratka u Šabac iz zrenjaninskog „Proletera“ u Šabac.

– Izgradnje našeg bazena i uslovi koje imam za trening mnogo su doprineli ostvarivanju ovako dobrih rezultata. Veliku zahvalnost dugujem Gradskoj upravi Šapca i Vaterpolo klubu „Šabac“ koji imaju veliko razumevanje za potrebe plivača i verujem da će, već na narednom takmičenju, još neko od mojih klupskih drugova ostvariti zapaženiji rezultat – kaže, sa osmehom na licu, mladi Luka Poznanović.

I na kraju treba podsetiti da su ovo prve medalje u plivanju, sa državnog prvenstva, za Šabac posle više od 15 godina.

Exit mobile version