Pitanja su na koja nije odgovorio niko

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST GG OPSTANAK

Lokalni mediji izveštavali su 21. januara sa događaja kome su prisustvovali vd. direktora Infrastrukture, direktorka PU i sekretar Saveta za koordinaciju bezbednosti u saobraćaju. Vest je bila da se realizuje projekat Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca koji ima za cilj  „Unapređenje saobraćajne infrastrukture“ kroz meru „Uređenje zone škole“. Vrednos radova je oko tri miliona dinara. Program sprovode kako bi se povećala bezbednost dece u saobraćaju.

Sve ovo bilo bi za svaku pohvalu, da već 26. januara lokalni portali nisu preneli vest, da znakova u zoni škole nema.

Priča o bezbednosti dece kao prioritetu pala je u vodu, a investicije vredne tri miliona ili njenog dela nema. Da li je moguće da se neko na ovakav način igra sa bezbednošću dece? Šta se dogodilo? Gde su znakovi? Ko je izvođač radova?  Ko je i na kom konkursu dobio taj posao? Ko je osoba odgovorna za ugrožavanje bezbednosi dece? Pitanja su na koja nije odgovorio niko. Sandra Mićić, Katarina Tadić i Saša Maksimović obavestili su građane na konferenciji kako je uloženo tri miliona dinara u povećanje bezbednosti, ali nas nisu obavestili gde su nestali znakovi, a time i novac i ono najvažnije ko je ugrožio bezbednost dece?

Pitamo Katarinu Tadić, sekretara Saveta i člana kabineta predsednika Skupštine grada, da li je u isto vreme i radno angažovana putem agencije na poslovima čistačice u PU Naše dete? Ukoliko jeste, pitamo Sandru Mićić ko to čisti u PU i u kakvim uslovima su deca ukoliko su osobe koje sede u Arhivu na platnom spisku PU na poziciji čistačice?

Kada se uspostavi pravna država za ovakve stvari odgovorni će morati da snose posledice, a i da vrate novac uzet od građana Šapca.

Exit mobile version