PITALI SMO: Po čemu ćete pamtiti 2022. godinu i šta očekujete u 2023. godini?

Dr Goran Stojićević

Ovo je bila još jedna neizvesna, dinamična i godina prepuna značajnih događaja.

Kada govorimo o „VLADARIMA“ na lokalnom i Republičkom nivou, oseća se njihova nervoza i nemoć da upravljaju bilo kojim sistemom a da ne učine bezbroj grešaka koje na žalost utiču na živote svih nas.

Sa jedne strane ekonomija u recesiji, korupcija, kriminal, cene koje divljaju, a sa druge strane prorežimski mediji koji obmanjuju građane da je Srbija lider u svemu i svačemu uz „danonoćnu“ borbu neumornog Predsednika. Možda smo na korak do diktature! Mogu slobodno reći da su ovu godinu obeležile bezbrojne laži kvazi analitičara, novinara eksperata i naravno političara koji pre svega iz ličnih ekonomskih interesa uništavaju sve što je zdravo u našoj napaćenoj Srbiji.

Na političkom polju desila se jedna velika stvar, Nebojša Zelenović je uspeo da, zajedno sa svojim parterima, uđe u Republičku skupštinu kao poslanik. To je jedan veoma značajan događaj jer je građanima, cele Srbije, pružena prilika da više ne glasaju PROTIV, već ZA politiku koja je sada jasna po svim pitanjima i koja će biti jedina alternativa ovom korumpiranom i kriminalizovanom režimu.

Na lokalu nastavljamo političku borbu. Okupljamo sve veći broj iskrenih pristalica koji ne žele svoju sudbinu da prepuste „lošim đacima“.  Kampanja i aktivnosti koju smo vodili tokom Republičkih i Predsedničkih izbora govori da smo najrelevantnija opoziciona stranka koja je dokazala da može odlično da funkcioniše i kada nije na vlasti. Oštri smo kritičari svega lošeg u Gradu sa ponudom konkretnih rešenja za mnoge probleme. Niko od naših članova i aktivista nema ni trunku sumnje da će ovom zlu koje se natkrilo nad našim Gradom i državom, doći kraj.

Ne sumnjam u svoj narod, a mudrosti poput „Ničija nije do zore gorela“ uliva mi nadu u bolje sutra. Nezahvalno je prognozirati kakva će nam biti 2023. godina, sigurno ne laka, ali očekujem značajne političko društvene događaje koji će konačno od Srbije napraviti demokratsku zemlju.

Exit mobile version