Penjući se ka nebu

Izložba u Prnjavoru

U holu Doma kulture u Prnjavoru, kao deo programa obeležavanja Dana grada Šapca, otvorena je izložba „Penjući se ka nebu“ autora Aleksandra Bajunovića.

Izložbu su otvorili direktor Doma kulture Mario Maksimović, nastavnik likovne kulture Stojan Aničić Oki koji je upoznao posetioce sa umetničkim radom Aleksandra Bajunovića, gradski većnik za kulturu i informisanje Branko Džinović i slikar Aleksandar Bajunović.

Aleksandar Bajunović je rođen u Šapcu, osnovnu školu završio u Badovincima, a školu Primenjenih umetnosti u Šapcu. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Banjoj Luci 2018. godine. Selektor je međunarodne likovne kolonije „Drina“.

Održao je 18 samostalnih izložbi i učestvovao na preko 20 grupnih izložbi u zemlji i regionu. Dobitnik je više nagrada i priznanja od kojih se izdvajaju:

Bila je to jedna posebna izložba jer je Autor proveo publiku od slike do slike govoreći o kontestima iz kojih je uzimao motive za svoje stvaralaštvo a to su scene svakodnevnog seoskog života. Najviše pažnje posetiocima privukla je slika koja je bila postavljena na sceni. U mraku sale, na sceni stajala je slika velikog formata – Balkanska kula. Kroz salu se širio zvuk kompozicije Miloša Martinova, producenta iz Novog Sada.

Svi zainteresovani možogu pogledati izložbu u naredne dve nedelje i videti zašto se ova izložba razlikuje od drugih.

Exit mobile version