Pasubio proširuje proizvodnju u Šapcu

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović danas je posetio kompaniju „Pasubio“ u Šapcu, u čijoj proizvodnoj hali se šiju kožna sedišta za najskuplje modele automobila. Trenutno u ovoj italijanskoj firmi radi 136 radnika, a plan im je da do kraja godine angažuju novu radnu snagu i posluju sa 200 zaposlenih.

Gradonačelnik Zelenović je rekao da ga raduje što se broj zaposlenih udvostručio, od njegove poslednje posete firmi „Pasubio“, krajem avgusta prošle godine.
-U razgovoru sa rukovodstvom kompanije sam saznao da planiraju da prošire proizvodnju, a to znači da će se duplirati postojeći broj radnika i doći do cifre od blizu 400 zaposlenih. Još jedna novina, koju sam danas čuo je da planiraju da otvore pogon za šivenje sedišta. Kako su mi rekli zaposleni u „Pasubiju“ zadovoljni su primanjima, koja su povećana u odnosu na početne plate, rekao je gradonačelnik i napomenuo da su veće plate u fabrikama dobre za sve, prvobitno za radnike, koji imaju bolja primanja, ali i za budžet Grada.
-Tu smo da pružimo podršku svim kompanijama, naročito onim koje su društveno odgovorne. U Gradskoj upravi vodimo računa o svakom investitoru i trudimo se da im olakšamo poslovanje u našem gradu. Zadovoljni preduzetnici su zadovoljni poslodavci, koji kada dobro posluju, daje i veće plate radnicima, našim Šapčanima. Važno nam je da se interesi svih ostvare, interesi zaposlenih su veće plate, interes firmi je da imaju stabilan posao i izvesnost, a interes Grada je da imamo veći priliv novca u gradsku kasu od poreza na zarade, kazao je Zelenović.
On je kao mere podsticaja Grada, za razvoj privrede, najavio građenje novih putnih deonica u Industrijskoj zoni i obuke za potencijalne radnike, koji mogu aplicirati za više od 1500 novih radnih mesta u firmama koje posluju u Šapcu.
Masimilijano Takoni, direktor “Pasubia” je rekao da u kompaniji u Šapcu rade ljudi koji su voljni da rade, znaju da rade i žele da napreduju. On je za naredni period najavio proširenje kompanije i zapošljavanje novih radnika.
-Mi smo za naše zaposlene organizovali časove italijanskog i engleskog jezika. Posao je nov i nije poznat mnogima koji ovde rade, ali zato držimo do toga da što brže i kvalitetnije osposobimo naše ljude za posao. Gradimo novih 5000 kvadrata, a osnovaćemo i prostor za naše klijente. Sa proširenom halom, otvoriće se i nova radna mesta, podvukao je Masimilijano Takoni.
Proizvodni pogon su pored gradonačelnika Šapca posetili Dušan Kostadinović, zamenik gradonačelnika, Jelena Topalović Petrović, pomoćnica gradonačelnika Šapca za uključivanje građana, Violeta Šestić, načelnica Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj i Milan Vasić, direkotr JP „Infrastruktura“.
„Pasubio“ šije kožu za unutrašnjost luksuznih atomobila kao što su jaguar, porše, bentli, ferari.

Exit mobile version