Pakao, ponori i sunovrat časti i morala

ČETRVRTA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA ŠAPCA

Evo, nova vlast je stigla i do 4. sednice Skupštine grada Šapca, koja još jednom potvrđuje da Srpska napredna stranka ni sa onima koji su, zarad lične koristi, izdali svoje birače, nema „stabilnu“ većinu već jedva sastavlja kvorum. To jasno pokazuje da naprednjaci nemaju podršku građana Šapca i da ne beše kupovine glasova kao i drugih protivzakonitih radnji Šabac bi i dalje ostao slobodan grad.

 

Komemoracija

Dakle, ova 4. sednica predstavlja još jednu u nizi „komemorativnih“ zasedanja Skupštine grada Šapca na kojoj se drži „opelo“ našem gradu, njegovoj budućnosti ali i toliko hvaljenoj demokratiji. U svojoj bahatosti i samoljublju predsednik Skupštine a ni ostali koji statiraraju u ovoj najvažnijoj gradskoj instituciji ne mogu ni jedno zasedanje ni jednu tačku dnevnog reda da sprovedu po zakonu i bez laži i podvala.

Tako su u glasanju po tački razrešenja i imenovanja glasali, recimo, i Mile Isaković (razrešen) i penzionerka iz Majura (novoizabrana), pa se ispostavilo da sednici prisustvuje 39 odbornika što nije tačno. Zato postavlja se osnovano pitanje da li je ova procedura izvršena po zakonu i šta će se dalje dešavati sa glasanjm i kakva je sudbina rada Skupštine ako se ovo što pišem pokaže tačno. A jeste. Jer se u narednom „brojanju“ ustanovilo da u sali ima samo 37 odbornika, mada taj broj je kasnije padao i na 36, što je daleko od „stabilne“ većine.

 

Demokratija

Otvaram raspravu… zatvaram (zaključujem) raspravu… stavljam na glasanje, je retorika koju predsednik Skupštine, kao papagaj, ponavlja. A samo pre nekoliko meseci o svakoj tački dnevnog reda vodila se burna diskusija. Takođe, simptomatično je neprisustvo doskorašnjeg velikog „kritičara“ bivše vlasti Gorana Mijailovića. Prosto moram da se zabrinem za njegovo zdravlje i baš me zanima šta on danas misli o tome da njegovi partijski drugovi jednoglasno usvajaju ono što je on do skora žučno kritikova. Ovde mislim na poslovanje grada i javnih preduzeća za koje se jasno pokazalo da su dobro poslovali i u korist građana Šapca. Da li ga je to sramota, ako on uopšte zna šta ta reč znači, što je lagao i obmanjivao građane ili su i njega potkupili da ćuti?

 

Hvala Saša

Već na samom početku sednice mogli smo da vidimo veliki moralni sunovrat jedne profesorice koja je „preletela“ u naprednjački tabor. To ne bi bilo ništa čudno i neobično da njen govor nije „mirisao“ na besčašće i kontradiktornosti. Osvrćući se na činjenicu da je u vreme vladavine Nebojše Zelenovića za kulturu izdvajano 7% budžeta profesorica je konstatovala da sa Zelenovićem nije našla „zajednički jezik“ i da je zato bezizmerno zahvaljna Saši (koji će preporoditi kulturu grada) na ukazanom „poverenju“. Kakvo je to „poverenje“ meni je potpuno jasno ali kako će sutra, kad dođe među svoje učenike, ova „vrla“ profesorica, moći u oči da ih pogleda. I kakvu će im poruku ovim svojim poltronskim gestom i udvoričkim ponašanje poslati. Bežite iz Srbije što pre!

Mrak nad Šapcom je sve gušći. Ipak to me ne brine jer je noć najtamnija pred svitanje.

DA NAM SVANE!

Ivan Kovačević

 

 

Exit mobile version