Ovo je kupalište svih nas

NOVINARI “PODRINSKIH” KAO PRIMER

Tri godine za redom kolega Đorđe Mijailović i ja letnje dane provodimo na Šljunkari u Tabanoviću, gotovo jedinom kupalištu koje u Šapcu imamo. Prošle godine meštani Tabanovića posuli su šljunkom jedan od prilaza ka vodi, kosili su travu, čupali korov, čistili. Nudili smo se da pomognemo, ali su se oni zahvalili i rekli da mogu sami.

Od kraja avgusta na Šljunkari nismo bili, sve do juče. Prizor koji smo zatekli nas je porazio. Kupalište je bilo puno đubreta (na sve strane), trava do kukova, oko stepenica korov, do hlada se od trave i smeća ne može doći… Zbog toga smo mi odlučili da malo sredimo ovaj deo na kom svako leto boravimo.

 

MALO PO MALO, DOK NE SREDIMO

Danas, u ranim jutarnjim satima, došli smo sa trimerom i ašovom, ali i sa rukavicama i džakovima za đubre. Za sat-dva, koliko smo mogli zbog vrućine, upristojili smo ovaj deo, na koji su dolazili, ali odmah i odlazili razočarani sugrađani zbog neuređenosti, kako su govorili. Prilaz je prohodniji, a smeće je u džakovima (ostalo je tamo, jer planiramo da nastavimo sa sređivanjem, a i nismo imali mesta u automobilu da ponesemo).

Đorđe Mijailović
Isidora Kovačević

APELUJEMO NA SVE VAS

Ovo je tek početak, sredićemo našu plažu skroz, nadamo se. Ali vas molimo:

Ukoliko želite da nam se pridružite da brže sredimo kupalište, koje je “vlasništvo” svih nas, možete kontaktirati Đorđa ili mene. Hajde da budemo odgovorni, trebaće nam ta plaža i sutra, zato je na svakom od nas da bar za sobom raspremi. Unapred hvala.

Isidora Kovačević

Lepota na dohvat ruke

Exit mobile version