Otvorena Senzorna soba u OŠ „Sveti Sava“

soba-2U okviru humanitarnog projekta „Veliko srce“ danas je u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Šapcu svečano otvorena Senzorna soba, prostorija za stimulaciju čula koja se koristi u terapiji dece sa teškoćama. Sredstva za ovu vrednu donaciju obezbeđena su zahvaljujući projektu koji zajednički sprovode „Eurobank“ i Fondacija „Ana i Vlade Divac“. Vrednost donacije je blizu 1,4 miliona dinara, a novac su obezbedili klijenti „Eurobanke“, koji su korisnici kartice „Veliko srce“.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović zahvalio se u ime grada Šapca na ovoj vrednoj donaciji OŠ „Sveti Sava“, i podsetio da je to jedina škola u Mačvanskom okrugu koja se bavi obrazovanjem i vaspitavanjem dece sa smetnjama u razvoju.

-Prateći savremene tokove, stručni kadar Osnovne škole “Sveti Sava” više od četiri decenije trudi se da deci sa smetnjama u razvoju pruži što kvalitetnije obrazovanje. Donacija u okviru projekta “Veliko srce” značajno će doprineti ostvarivanju naše ambicije da Škola preraste u resursni centar koji će pružati različite vrste usluga. Grad Šabac predano brine o svim kategorijama stanovništva, a najbolji pokazatelji toga je podrška Evropske unije prilikom realizacije gradskih projekata u oblasti socijalne zaštite. Čak i Ministarstvo rada i socijalne politike izdvaja Šabac kao primer dobre prakse, kazao je gradonačelnik Šapca, obraćajući se prisutnima na svečanom otvaranju Senzorne sobe.

Gradonačelnik Zelenović je podsetio da Grad skoro četvrtinu svog budžeta ulaže u socijalnu zaštitu, obrazovanje i kulturu.

Magdalena Tatić, direktor Sektora za kredite fizičkim licima u Eurobank, istakla je da je Senzorna soba u OŠ „Sveti Sava“ bio jedan od prioritetnih projekata.

-Drago nam je što smo u saradnji sa svojim klijentima uticali na to da deca ove škole unaprede svoje sposobnosti, rekla je Magdalena Tatić, direktor Sektora za kredite fizičkim licima u Eurobank.

U okviru humanitarnog projekta „Veliko srce“ tokom šest godina obnovljeno je 38 vrtića i osnovnih škola u Srbiji.

Ana Divac, predsednik UO Fondacije „Ana i Vlade Divac“, istakla je da je kontinuiran rad na unapređenju obrazovnog i vaspitnog sistema, velika profesionalna, ali i lična satisfakcija.

-Ponosni smo na činjenicu što je „Veliko srce“ jedan od najdugoročnijih i najprepoznatljivih projekata koje sprovodimo u saradnji sa našim partnerima izu saradnji sa našim partnerima iz Eurobanke“, rekla je Ana Divac, predsednik Upravnog odbora Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

Domaćin posete, direktorka škole Snežana Radovanović, navodi da opremanje senzorne sobe osim za školu ima i veliki značaj za društvenu zajednicu.

-Na tretmane u senzornoj sobi dolaziće i deca iz ostalih predškolskih ustanova kao i sva deca kojima je ovakva usluga potrebna. Hvala Eurobanci i Fondaciji Divac što smo deo projekta Veliko srce, kazala je direktorka škole.

Senzorna soba sastoji se od različitih elemenata koji potpomažu stimulaciju čula sluha, vida, dodira i mirisa. Ona predstavlja mesto gde osobe sa poremećajem senzorne integracije mogu da istraže i razviju svoje senzorne veštine, ali i relaksiraju se, oslobode stresa i napetosti.

Exit mobile version