Otvoren Aneks Trening centra Šabac

Aneks Trening centra Šabac svečano je otvoren danas u prisustvu predstavnika Ambasade Republike Austrije, Volkshilfe Solidarität, Austrijske razvojne agencije, grada Šapca, Mačvanskog upravnog okruga, Tara International Consulting doo iz Novog Sada kao i brojnih projektnih partnera i saradnika.

Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada pozravio je prisutne u ime grada Šapca.

-U duhu svog imena, ovaj projekat je postao istinsko “seme” boljeg razumevanja potreba okruženja i boljeg međusobnog razumevanja, a Trening centar Šabac postaje mesto otkrivanja i usvajanja novih znanja i veština. Trening centar Šabac predstavlja svojevrsnu krunu projektnih aktivnosti u Šapcu poslednjih godina. Ovo je i ostvarenje sinergije između različitih aktera u procesu obrazovanja i zapošljavanja, jer na pravi način povezuje obrazovni proces i potrebe privrede, a nezaposlenima stvara priliku za sticanje novih znanja i veština. Zahvalan sam svim partnerima na projektu SEED kao i Austrijskoj razvojnoj agenciji i organizaciji Volkshilfe Solidaritet kao i timu Tara International Consulting doo iz Novog Sada na velikoj podršci. Zahvaljujući ovom projektu i samo smo učili i jačali svoje kompetencije, gradeći partnerstva i saradnju. Uveren sam da će akreditovane obuke unaprediti stručna znanja naših sugradjana a u isto vreme biti pouzdan oslonac privredi u obezbedjivanju kvalifikovanih radnika što je imperativ tržišta rada – rekao je Pajić.

Trening centar Šabac nastao je kroz projekat “SEED STEP II” – Podrška razvoju obrazovanja i zapošljavanja, dok je aneks Trening centra finansiran sredstvima iz programa “SEED STEP III” koji je doprineo razvoju i povezivanju partnerskih sredina, stvarajući nove prilike i podstičući pozitivne inicijative.

Exit mobile version