Osveta loših đaka

U epidemiji raspadanja institucija u Srbiji, utisak je da je PROSVETA prva ostala samo kao pojam.

Nije slučajno, osnovni atak na prosvetu, jer kad se uništi, a već jeste, obrazovanje, onda je i sve ostalo obesmišljeno u državi.

Predlog da roditelji ocenjuju vaspitače, učitelje, nastavnike i profesore je tragikomičan. Vidimo, po ponašanju dece i omladine u javnom prostoru, kako su ih roditelji učili i vaspitavali, a sad bi isti ti da ocenjuju i njihove predavače?! SKARADNO.

Za ovakve stvari, krivicu snose i sami prosvetari. Ćute na kupovine diploma, ćute kad ih učenici šamaraju, ćute za mizerne plate koje im udeljuju, na štrajk i ne pomišljaju.

Sledeći predlog, ako ovaj prođe, biće još crnji. Biće kolektivno klečanje, u ćošku, na orahovim ljuskama. U jednom ćošku razredni, u drugom nastavnik fizike, u trećem, hemije… Veroučitelji da 500 puta, na tabli, čitko, ispišu „Oče naš, Zdravo Marijo, ili izuči suru EL-FATIHE.

Ali, ne treba brinuti, sve će brzo biti rešeno. Niko, čak ni svom dušmanu, neće dati da radi u prosveti, pa neka roditelju sami predaju svojoj deci. Škole su se nakad, po selima, ukidale zbog manjka dece, sad će zbog nedostatka predavača.

SKAČI SRBIJO, KVANTNIM SKOKOVIMA, SKAČI…

Boban Smiljanić

Exit mobile version