Osnovan Yazaki d.o.o. Šabac

Pregovori Grada Šapca i japanskog investitora u završnoj fazi

 

Razgovor sa predstavnicima japanske kompanije „Yazaki” o investiciji ove firme u Šapcu, koji se vode od februara 2015. godine, finalizovani su prethodne sedmice.

Razgovori su se odnosili na način izgradnje fabrike u Šapcu, u kojoj će posao naći oko 1.700 radnika, pretežno žena. Uskoro se očekuje potpisivanje trojnog sporazuma između kompanije „Yazaki“, Ministarstva privrede u Vladi Republike Srbije i Grada Šapca.

Kompanija „Yazaki“ i zvanično je registrovana u Srbiji, pod poslovnim imenom: Yazaki d.o.o. Šabac sa statusom aktivnog privrednog društva. Sedište firme se nalazi u Šapcu, na adresi Beogradski put, Slobodna zona Šabac bb. Datum osnivanja je 9. maj 2016. godine.
Kompanija “Yazaki” je multinacionalna kompanija u oblasti automobilske industrije, osnovana 1941. godine. Zapošljava preko 250.000 radnika u više od 200 fabrika širom sveta. Kompanija se bavi proizvodnjom elektronskih distributivnih sistema za automobilsku industriju.
Prilikom izbora lokacije za izgradnju nove fabrike, japanska kompanija se opredelila za Šabac zbog brze i efikasne administracije, kao i sposobnosti Grada da uvaži interese investitora i uskladi ih sa interesima građana i lokalne samouprave. Dolazak svetski renomirane firme u Šabac signal je i ostalim investitorima da je Grad Šabac pouzdan partner i siguran teren za ulaganje i proizvodnju.

Exit mobile version