OPET!

Humoreskica

Šerif je u poslednje vreme najtraženija roba na kontinentu. Te zivkaju ga ovde, te zivkaju ga onde. Najčešće u Brisel, jer tamo umetnički trljaju uši onima koji misle da su nešto, a ustvari su samo izvršioci radova glavnog šerifa. Svi znamo gde je glavni šerif, a ovaj naš je umislio da je i on neko. Eno ga pre neko veče na večeri u Briselu, gde je kako bi on to rekao bio bez osmeha na licu i gde mu sigurno nije prijalo ono što mu Brisel kuva. No i pored toga morao je da kusa, dok ga je suza lupkala po leđima kad god bi se zagrcnuo. Odmah posle večere, šerif je saopštio „zabrinutom“ narodu u svom okrugu da će u roku od 36 sati sazvati sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

„Da li je to moguće!“ – uzviknuo bi legendarni Mladen Delić. Da, šerif već nekoliko dana nije imao višesatni monolog, pa se zaželeo. Teško onome, ko bude pratio njegovo objašnjenje posle ove sednice. Biće tu i plača i drame, sa obaveznim pauzama i pretnje i osmeha mlade seoske devojke posle prvog sastanka sa simpatijom. A tek kad saznamo ko sedi u tom njegovom Savetu za nacionalnu bezbednost, uhvati nas opravdana drhtavica.

Možda bismo najbezbedniji bili kada bi šerif otišao na godišnji odmor, jer ga već tri decenije nije koristio. Njemu bi sigurno bio od koristi. A tek nama!!!

Rade Đergović

 

Exit mobile version