Oliver Ivanović

LIČNI STAV: HANIBAL KOVAČ

Šok… neverica… velika tuga! Rezime je jednostavan, dakle, krenulo se u našoj zemlji i sa političkim likvidacijama! O motivima i razlozima ubistva Olivera Ivanovića može se špekulisati naširoko i nadugačko…. Međutim, činjenica je da on, takav kakav je bio, nije odgovarao ni Vučiću ali ni Albancima, pa ni onim Srbima na Kosovu koji su, po nalogu Beograda napravili pakt sa Haradinajem… Jasna stvar, sada svi peru ruke i krivicu svaljuju na druge i naravno, niko neće reći „Eto, mi smo ga ubili, zato i zato.“ Slobodouman, borac za ljudska prava, demokratiju, ravnopravnost i slobodu svih, postao je žrtva svih naših ludila, jednoumlja i nadolazećeg fašizma, bez obzira da li smo Srbi, Albanci, Mađari ili već šta. Brutalna likvidacija Olivera Ivanovića je samo dokaz u kakvom vremenu mi to živimo ali i pokazatelj u kakvom „divnom“ političkom, socijalnom i duhovnom okruženju bitišemo.

Jedino što vam mogu reći je da sam jako ponosan na svoj grad i medije u njemu, jer smo upravo mi bili ti koji smo mu omogućili da, na žalost poslednji put istupi u javnost, slobodno i bez cenzure! Da, i nije nam neka uteha a meni, posle svega, ostaje opor ukus u ustima i teška mučnina u stomaku do te mere, da mi se sere od takvih idiota koji misle da se ubistvima može ućutkati sloboda, hrabrost i pravda… Sram nas bilo, braćo Srbi a i vi Albanci, tamo na Kosovu ste gola govna… Eto svima sreće što Olivera više nema a lažnih suza i puno saučešća u narednim danima će biti na pretek. Svi će se utrkivati u deljenju političkih izjava, kako pozicija, tako opozicija, Brisel i Kosovski Albanci, svako za sebe, glumeći poštenje i čistotu, ne prihvatajući činjenicu da su svi zajedno gola govna… Počivaj u miru, dragi prijatelju Olivere!

P.S.

Ova smrt je za Srbiju bolna u  istoj meri koliko i Đinđićeva… Zoran i Oliver su bili bliski saradnici… Čast je bila i doživotno će ostati, poznavati takve ljude, razgovarati sa njima i učiti od njih, šta znači sloboda, demokratija, hrabrost i pravičnost.

Exit mobile version