Olakšice lokalnoj privredi

Održana sednica Gradskog veća

Članovi Gradskog veća grada Šapca danas su razmatrali Izveštaj sa 9. sednice Privrednog saveta na kojoj su, prošle nedelje, podržane nove mere kao olakšica lokalnoj privredi.

Veće je upoznato sa zaključcima sednice Privrednog saveta o novoj metodologiji obračuna cene iznošenja smeća za pravna lica, novim investicijama u gradu i obaveznoj članarini u Privrednoj komori Srbije. Kako je objašnjeno, nova metodologija obračuna cene iznošenja smeće dodatni je podsticaj za lokalnu privredu jer će se izjednačiti cena usluga iznošenja smeća za pravna i fizička lica.

Prema rečima gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, firme će imati drugačiju i fer cenu usluge, plaćajući za onoliko smeća koliko proizvedu. Šabac je inače prva lokalna samouprava u Srbiji koja je privredi omogućila ovakvu olakšicu.

Članovima Gradskog veća grada Šapca predstavljena je i ideja o formiranju posebne Ugovorne komore u okviru Privredne komore. Imajući u vidu da je članstvo u Privrednoj komori Srbije obavezno, a tako i članarina, gradonačelnik Šapca predložio je članovima Privrednog saveta grada Šapca formiranje Ugovorne komore u okviru Privredne komore, u koju bi se učlanilo oko 100 privrednika. Članarina bi bila znatno niža, a privrednici sa teritorije Šapca neposredno bi komunicirali i na organizovan način predlagali ideje nadležnim ministarstvima i Privrednoj komori.

 

Exit mobile version