Okrug je sada bliži građanima Loznice, Krupnja, Ljubovije i Malog Zvornika

U Loznici otvorena prva okružna kancelarija  sedišta Mačvanskog upravnog okruga

Gradonačelnik Vidoje Petrović je, prošlog četvrtka, sa narodnom poslanicom u Skupštini Republike Srbije Draganom Lukić posetio novootvorenu kancelariju  načelnika Mačvanskog upravnog okruga  Željka Marjanovića u Loznici. To je prvi put da  je okružno načelstvo sa sedištem u Šapcu, sada bliže građanima Loznice, Krupnja, Ljubovije i Malog Zvornika jer se nalazi u Cvijićevoj ulici, preko puta Pošte. Kancelarija je opremljena sredstvima iz budžeta grada Loznice.

Prema rečima načelnika  Željka Marjanovića, Mačvanski upravni okrug je jedan od većih na teritoriji republike, jer u svom sastavu ima dva grada i četiri opštine pa je realno došlo do ideje da se zbog ubrzanog razvoja Loznice upravo i ovde otvori kancelarija, koja će uz sedište u Šapcu, doprineti efikasnijem radu celog okruga.

“Zahvalni smo što je našu inicijativu podržao gradonačelnik Loznice jer je naša ideja time oživotvorena. Kancelarija će raditi svakodnevno do 15 časova i u njoj će uvek biti neko za prijem stranaka a i ja ću lično nastojati da bar dva puta nedeljno tu  budem u direktnom kontaktu sa građanima, rekao je Marjanović.

Uz reči zahvalnosti koje je uputio ministru za državnu upravu i Lokalnu samoupravu Aleksandru Martinoviću, gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović kaže da je zaista dobro što se od kada postoji ovakvo teritorijalno  ustrojstvo Srbije „prvi put imamo okružnu kancelariju i u Loznici koji će takoreći srednji nivo vlasti približiti građanima Loznice i susednih opština. Imajući u vidu da je naš okrug vrlo razuđen, da je sa respektabilnim brojem stanovnika na ovom području i da su  samim time potrebe i problematika  stanovnika uvek aktuelne i prisutne, onda je ovo zaista dobro rešenje da se u Loznici nalaze prostorije Mačvanskog okruga. Tu  će, u toku radne nedelje i sam načelnik okruga boraviti u danima kada bude odredio, kao što će i administrativni radnik svakodnevno, od 7 do 15 časova, pružati informacije prema interesovanju građana koje su iz domena srednjeg nivoa vlasti, rekao je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

On je poželeo uspešan rad  načelniku okruga i njegovom timu za sva pitanja koja dolaze iz susednih opština. Kao što je poznato, okružno načelstvo je važan deo sistema u koordinaciji rada republičkih inspekcijskih organa koji imaju značajnu ulogu pa je, kako zaključuje gradonačelnik Petrović ovo snažan impuls i dodatni iskorak na poboljšanju stanja u nekim sferama života gde je to očigledna potreba i gde će to  u svakom slučaju biti za dobrobit građana.

www.loznica.rs

Exit mobile version