Održana sednica Gradskog veća

U sredu je održana sednica Gradskog veća na kojoj je usvojen predlog dnevnog reda za predstojeću 3. sednicu Skupštine grada Šapca. Najvažnije tačke dnevnog reda odnosile su se na izveštaje javnih preduzeća za prethodnu godinu i program poslovanja za tekuću godinu.
Na današnjoj sednici obrazovan je Savet za unapređenje položaja starijih u lokalnoj zajednici, koji je kao takav prvi savet ovog tipa u Srbiji. Većnici su kao i svake godine usvojili Odluku o finansiranju godišnjih programa u oblasti sporta za 2024. godinu.
Grad Šabac nastavlja da se bavi kontrolom kvaliteta vazduha na teritoriji grada. U skladu sa tim usvojen je Predlog programa kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada Šapca za 2024. godinu. Takođe, usvojen je i Predlog strategije razvoja urbanog područja grada.
Data je saglasnost Veća za povećanje cena usluga za snabdevanje vodom i upravljanja komunalnim otpadom za 35%, jer cene nisu menjane u poslednjih deset godina, a došlo je do značajnog povećanja troškova energenata, kao i drugih troškova koji utiču na cenu usluga ova dva preduzeća.

 

Exit mobile version