Održana Četvrta „Jagnjijada“ u Donjoj Ljuboviđi

U  Donjoj Ljuboviđi kod Ljubovije, 13. avgusta, održana je veoma lepa, atraktivna, turistička, takmičarska manifestacija „Jagnjijada“, koju je organizovala Mesna zajednica ovog sela i Udruženje ovčara Ljubovija. Učestvovale su 42 ekipe, sa područja Ljubovije, Osečine, Bajine Bašte, Beograda, Zrenjanina, Šapca, i drugih opština i gradova iz Srbije. Takmičenje se odvijalo u pečenju jagnjadi na žaru, na ražnju. Pored takmičara na ovoj manifestaciji bio je prisutan i veliki broj gostiju, koje su Ljuboviđani domaćinski dočekali i ugostili.

Boban Gačić, predsednik organizacionog odbora ove manifestacije u ime organizatora pozdravio je učesnike i goste i zahvalio im se što su došli u velikom broju, da uživaju, provesele se a što će im ostati dugo u sećanju.

Učesnike takmičenja ocenjivali su profesionalni majstori kulinarstva, profesori  kuvarstva iz Valjeva, Milomir Simić i Miloš Čolić. U izuzetno jakoj konkurenciji i sa strogim kriterijumima, sudije nisu imale lak zadatak.

Prvo mesto osvojila je ekipa Turističke organizacije „Podgorina“ iz Osečine. Drugo mesto pripalo je ekipi „Društvo lažova iz Drlača“, a treće ekipi P.T.R „Radosavljević“, Zorana Radosavljevića iz G. Orovice. Za najbolje i ovaj put su obezbeđene nagrade, pehari i medalje a za osvajače prva tri mesta u pečenju jagnjadi, električni ražanj, makaze za sečenje mesa i kotlić.

Pehare, medalje, zahvalnice i prigodne poklone, najboljim ekipama uručio je predsednik Opštine Ljubovija, Milan Jovanović, kojom prilikom je organizatoru obećao svu potrebnu pomoć i podršku manifestaciji. Organizovan je i muzički program.

„Jagnjijada“ bila je veoma dobro organizovana i pripremljena, a prijem gostiju, i takmičara na visokom nivou zaslužuje sve pohvale. Ispred organizatora svim učesnicima  zahvalio se Boban Gačić, sa željom da na sledećoj JAGNJIJADI bude preko 50 ekipa.

Pripremio: B. Petrović

Exit mobile version