Održana 5. Hajka na vuka

U LJUBOVIJI

U subotu 24. februara u organizaciji Lovačkog udruženja “Mileta Polić Bata” iz Ljubovije, održana je tradicionalna hajka na vuka, u planinskim delovima lovišta Bukovica gde je evidentirano prisustvo vuka. U hajci je učestvovalo oko 250 lovaca, među kojima je bilo i 5 lovkinja. Lovci su u Ljuboviju došli iz lovačkih udruženja iz svih okolnih mesta, kao i iz Beograda, Novog Sada, Subotice, Šapca, Sombora, Bečeja, Bačke Topole, Obrenovca, Lazarevca, Kraljeva…

Dragan Predragović, Darko Mitrović i Milun Manojlović

– Danas je održana 5. po redu tradicionalna hajka na vuka, koja se organizuje u našem lovištu Bukovica u opštini Ljubovija. Lovili smo predatora i samo predatora, u lovnom reviru Ravna Gora – Boškovac. To je planinski lovni revir koji je bogat sa divljači, sa crnom divljači, sa predatorom, sa vukom, a ne iznenađuje nas ni susret sa medvedom – rekao je u ime organizatora Darko Mitrović.

Milada Todorović i Divna Lazić

U toku lova na reviru Boškovac uočena je divlja svinja i medved (koji se ne love). Lov je trajao do 15 časova, a vukovi su uočeni dva puta. Oba puta su promašeni, ali je ulovljena jedna divlja mačka i pet lisica. Po završetku hajke na vuka, za sve učesnike organizovano je druženje, uz lovački ručak, piće i muziku uživo.

Pripremio: B. Petrović

Pred početak lova
Exit mobile version