Održan prvi biciklistički maraton na Ceru

Prva biciklistička trka na Ceru, simboličnog naziva „Stazama cerskih junaka“ održana je u nedelju. Trka je deo državnog prvenstva, a više od 50 takmičara iz cele Srbije borilo se za bodove na stazi dugoj 60 kilometara. Za ljubitelje biciklizma održana je i traka zadovoljstva čiji su učesnici vozili 22 kilometra.

Podršku razvoju sporta i planine Cer, učešćem u trci pružio je i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
-Ovo je moj način da promovišem ono što je naše bogatstvo, a to je planina Cer. Promovišemo naš kraj i zdrave stilove života. Drago mi je što je Cer okupio ljude iz cele Srbije na početku razvoja biciklizma na ovoj planini, poručio je gradonačelnik.
Predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović istakao je dobru saradnju sa predstavnicima grada Šapca u organizaciji biciklističkog maratona i pohvalio Grad što je prepoznao potencijal Cera da se razvija u sportskom smislu.
Direktor Turističke organizacije grada Šapca Srđan Mitrašinović istakao je da Cer ima veliki potencijal za razvoj turizma što pokazuje veliki broj biciklista na današnjoj trci i više od 2000 pešaka na prošlonedeljnom Cerskom maršu.

Exit mobile version