Održan dvadeseti protest „Jedan od pet miliona“

Ispred Stare robne kuće

Dvadeseti protest „Jedan od pet miliona“ održan je u petak ispred Stare robne kuće. Građani su putem otvorenog mikrofona mogli da se obrate prisutnima i iznesu svoje mišljenje o aktuelnim društveno- političkim temama. Tu priliku iskoristio je Aleksandar Mijailović iz Saveza mladih Šabac, jednog od organizatora protesta.

On je okupljenima skrenuo pažnju na izložbu „SNS gradonačelnici“ koju su postavili, a na kojoj su fotografije Jutke, Simonovića iz Grocke, Labana iz Subotice, Vesića, Radomira Nikolića, Krake iz Knjaževca, Spasovskog iz Bora, uz obrazloženje zašto nisu dostojni svojih funkcija.

-To vam je naprednjački kadar, to su njihovi predsednici opština i gradonačelnici. Videli smo svi šta oni nude i kako rade. Pritom, to su najbolji od njih, jer su uspeli da dobiju izbore u njihovim mestima. Ako oni njihovi najgori žele da dođu na vlast u ovom gradu, nemamo više o čemu da pričamo, potrebno je da mnogo više ljudi bude na protestima- podvukao je Mijailović.

Cela Srbija će u subotu izaći na ulice, jer je šest meseci kako su građani digli svoj glas protiv aktuelnog režima, rekao je predsednik Inicijative Selo- grad Salko Karadarević.

-Pozovite sve prijatelje i komšije, sve naše istomišljenike, da u subotu dođu ispred Stare robne kuće, da na ovom mestu pokažemo koliko je Šabac slobodan grad i šta Šabac znači našoj napaćenoj zemlji. Da Šabac ostane slobodan grad, a naša Srbija slobodna zemlja- poručio je Karadarević.

Okupljeni su se potom uputili u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

D.D.

Exit mobile version