Održan drugi Šabac tuning show

Drugi Šabac tuning show okupio je u nedelju na Starom gradu oko 180 modifikovanih automobila iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske. Organizator, Tuning klub Šabac, ostao je veran prošlogodišnjem programu, pa su i ove godine posetioci i izlagači mogli da uživaju u takmičarskom i revijalnom delu.

Više od 60 pehara podeljeno je u različitim kategorijama za styling, a učesnici su u završnici manifestacije defileom kroz grad prezentovali svoje automobile Šapčanima. Skup je imao i humanitarni karakter, jer je na samoj manifestaciji prikupljan novac za pomoć sugrađaninu Filipu Rikiću, a deo novca od kotizacija za učešće takođe je preusmeren u te svrhe.

Zamenik predsednika Tuning kluba Šabac Aleksandar Lazarević zadovoljan je odzivom učesnika, a najviše činjenicom da su se kišni oblaci sklonili i da vreme nije pokvarilo skup.

-Zadovoljni smo odzivom učesnika, interesovanje je veće nego prethodne godine. U okviru programa podelili smo 66 pehara za različite takmičarske kategorije, a tu su i propratna takmičenja, društvene igre poput nadvlačenja konopca, dok je za završnicu manifestacije predviđen defile učesnika gradskim ulicama- rekao je Lazarević.

Zvuk motora, atraktivni modeli, dizajn i boje automobila privukli su veliki broj Šapčana na Stari grad, gde su do kasnih popodnevnih sati uživali u bogatom programu. Šabački klub postoji od 2008. godine, redovni su posetioci sličnih manifestacija u zemlji i regionu, a veruju da je ovakav skup u Šapcu prilika da se i naš grad pozicionira na mapi poklonika ovog, priznaju, skupog sporta.

D.D.

 

Exit mobile version