Održan 14. Republički turnir u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom

U sali Šabačke gimnazije

Udruženje paraplegičara Mačvanskog okruga i Stonoteniski invalidski klub „Mačva“ iz Šapca, organizovali su u subotu u sportskoj sali Šabačke gimnazije tradicionalni 14. Republički turnir u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom. Na turniru je učestvovalo preko 60 takmičara iz cele Srbije, među kojima su bili paraolimpijci Mitar Palikuća, Nada Matić i Zlatko Kesler, a prisutne je pozdravio i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić, koji je izrazio zadovoljstvo što se turnir održava na Dan grada i stonoteniserima poželeo uspeh u igri.

Predsednik Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga Slaviša Savić izrazio je zadovoljstvo organizacijom i odzivom velikog broja učesnika.

-Veliko je zadovoljstvo ugostiti ovako srčane i dobre stonotenisere. Pored učesnika, prisutan je veliki broj osoba sa invaliditetom koji pružaju podršku organizaciji turnira. Paraolimpijci su redovni učesnici od 2003. godine do danas. Oni se ravnopravno takmiče i daju na neki način podstrek i podršku svima koji žele da se uključe u stoni tenis. Nadam se da će ovaj turnir nastaviti da promoviše ime Šapca još mnogo godina- istakao je Savić.

Član Gradskog veća zadužen za sport Dragan Nikolić rekao je da je briga o osobama sa invaliditetom prioritet Grada, pa samim tim i podrška ovim sportskim manifestacijama.

-U ovom takmičenju svi su pobednici. Sama činjenica da pokušavaju da nađu motiv u životu i da se takmiče govori o njihovoj istrajnosti i snazi volje na kojoj možemo samo da im čestitamo. Ne zaboravljamo ni da su nas obradovali na Olimpijskim igrama- podsetio je Nikolić i poželeo svim učesnicima puno sreće u takmičenju.

Naši paraolimpijci nedavno su učestvovali na dva svetska kupa u Italiji i Rumuniji, odakle su doneli medalje. U toku su pripreme za Svetski kup u maju, koji će biti generalna proba za Ekipno svetsko prvenstvo u Bratislavi od 15. do 20. maja.

-Uvek se prelepo osećam kad dođem ovde, pogotovo povodom jednog od najposećenijih turnira u Srbiji. Nadam se dobroj borbi i da će najbolji pobediti- poručio je Palikuća pred početak turnira.

Paraolimpijka Nada Matić je rekla da se u Šapcu uvek lepo oseća, budući da su Šapčani gostoprimljivi.

-Organizacija je dobra i ovo mi je jedan od omiljenih turnira, jer se osećam kao da sam na domaćem terenu. Ovo nam je dobra priprema i prilika da proverimo formu, s obzirom na to da 5. maja putujemo za Sloveniju, nakon čega nas očekuje Svetsko prventvo u Bratislavi-  istakla je Matićeva.

Pokrovitelji turnira su Grad Šabac i Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije.

D.Dimitrijević

Exit mobile version