Odgovorno ponašanje je u ovom trenutku naš najveći adut

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLJE ŠABAC

Kako je došlo do promene epidemiološke situacije na Mačvanskom okrugu i povećanja broja pozitivnih na SARS-COV-2 virus trenutna epidemiološka situacija je nestabilna. Iz tog razloga apelujemo na sve građane da se odgovorno ponašaju prema svom zdravlju, kao i prema zdravlju ljudi u svom okruženju.

Svi građani moraju da poštuju preporučene preventivne mere jer u suprotnom može se očekivati još veći porast broja pozitivnih i obolelih žitelja Mačvanskog okruga. Odgovorno ponašanje je u ovom trenutku naš najveći adut u borbi protiv Korona virusa, a pod tim podrazumevamo držanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski i adekvatna higijena ruku.

Svi građani Mačvanskog okruga treba da znaju da su nadležne institucije Republike Srbije obezbedile potrebne količine testova. Stanje zaliha se ažurira na dnevnom nivou, u skladu sa zahtevima svih zdravstvenih ustanova sa teritorije Mačvanskog okruga. Biće testirani svi oni kod kojih se nakon pregleda u KOVID ambulantama ustanova primarne zdravstvene zaštite postavi indikacija za testiranjem.

Zavod za javno zdravlje Šabac deo je zdravstvenog sistema države Srbije koji je već nekoliko meseci usmeren na očuvanje zdravlja žitelja Mačvanskog okruga u borbi sa do sada nepoznatim neprijateljem – koronavirusom, te su sve aktivnosti naše ustanove usmerene ka tom cilju.

I u drugoj rundi protiv SARS-COV-2 virusa, i građani, i svi Štabovi za vanredne situacije lokalnih samouprava, moraju raditi zajedno sa nama da bismo i u njoj pobedili.

Exit mobile version