Odgovorni za propuste ne podnose ostavke, smatraju da im je sve dozvoljeno

Inicijativa „Selo- grad“ neće prisustvovati zasedanju Skupštine grada Šapca

Inicijativa „Selo- grad“ neće učestvovati u radu predstojeće Skupštine grada, ali će nastaviti da podnosi predloge dopuna dnevnog reda u interesu građana, istaknuto je na konferenciji za novinare u utorak. Predsednik Inicijative Salko Karadarević podsetio je da su prethodnih nedelja tražili ostavke direktorke Gerontološkog centra Marije Marković, zbog „skrivanja podataka za nemile scene u Gerontološkom centru“ i direktora JKP „Stari grad“ Nikole Begovića zbog „primitivnog i prostačkog ophođenja prema šabačkoj novinarki Isidori Kovačević“.

-Nismo tražili ostavku samozvanog gradonačelnika Aleksandra Pajića, jer čovek očigledno ništa i ne radi, osim kao poslušnik Malovića koji živi u Pančevu. Kada se u jednoj državi svakodnevno pojavljuju afere koje relativno uzdrmaju i vlast i dođu do ljudi koji vode ovu državu, a oni ćute i ne podnose ostavke, onda „mali, sitni vojnici“ na teritoriji grada smatraju da ovde mogu da rade šta hoće bez ikakve odgovornosti. Pripadnici Srpske napredne stranke ne pokazuju odgovornost prema građanima, nemaju kvalitetan kadar, niti jasan plan kako da vode grad. Narodni poslanik Boban Birmančević je pre dve nedelje rekao da je učesnik u izradi i donošenju Zakona o poreklu imovine, pa jedva čekamo da vidimo šta će prikazati i staviti na uvid. Šapčani će se šokirati kada budu videli šta je stekao od početka bavljenja politikom- naveo je Karadarević.

On je dodao da Inicijativa neće učestovati na sednici Skupštine u četvrtak, a od tačaka dnevnog reda izdvojio je Izveštaj o radu štaba za vanredne situacije za 2020. godinu.

-Izveštaj sadrži samo podatke od 22. oktobra, za dva- tri meseca od kada su preuzeli vlast, ignoriše se rad prethodnog rukovodstva. Kao učesnik bivše vlasti odgovorno tvrdim da je naš Štab za jedan dan više uradio nego sadašnji za sve ove mesece. Dobro je što je nova vlast ostavila novac od poreza na imovinu mesnim zajednicama, a loše što opet odlučuje neko drugi, niko se neće pitati ništa, već će se novac deliti po stranačkoj zasluzi. Najzanimljivija mi je tačka o davanju saglasnosti za upotrebu grba Grada Šapca na zahtev RTV „AS“ u emisiji „Aktuelno“, u kojoj gostuju samo članovi SNS-a i iznose gnusne laži na račun drugih političkih aktera. Postavlja se pitanje li je taj grb pokriće da članovi SNS ne plaćaju RTV „AS“ pojavljivanje u emisiji, da li se kriju iza grba- istakao je Karadarević.

Predali su i dopunu dnevnog reda kojom su tražili od Skupštine da ekonomski osnaži poljoprivredne panzionere, u iznosu jedne njihove penzije. U međuvremenu, stigao je odgovor premijerke Ane Brnabić na dopis Vladi Republike Srbije upućen 22. februara u kom su tražili da se poljoprivredne penzije povećaju na minimalno 20.000 dinara.

-U odgovoru stoji da je dopis prosleđen ministarstvima za brigu o selu, kao i poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na dalju nadležnost i da će nas resorno ministarstvo obavestiti o daljem postupanju po ovom predmetu. Mi očekujemo da i Skupština grada Šapca usvoji naš predlog i da se pomogne tim ljudima koji jedva „sastavljaju kraj sa krajem“, pogotovo u vreme epidemije kovida- 19- poručio je odbornik u Skupštini grada Miloš Jevtić.

Ukoliko odgovor izostane ili bude negativan, zajedno za Inicijativom „Kreni- promeni“ organizovaće potpisivanje peticije za povećanje poljoprivrednih penzija.

D.Dimitrijević

Exit mobile version