Odgovor kopredsednika stranke Zajedno i narodnog poslanika, Nebojše Zelenovića gospođi ministarki Zorani Mihajlović

Svakome je jasno da je ova vlast izgubila moć, da ne drži više stvari pod kontrolom i da problemi sustižu jedni druge- hrana, grejanje, struja, bezbednost. O bezakonju i da ne govorimo.

Trostruka ministarka Zorana Mihajlović je jedan od simbola te nesposobnosti.

Skandalozno je govoriti o zloupotrebama opozicije dok Kinezi razvaljuju istočnu Srbiju intenzivnim rudarenjem, rušeći sve pred sobom i ugrožavajući bezbednost građana Majdanpeka, trujući građane Bora i otimajući imovinu meštanima Krivelja, Oštrelja i ostalih sela koji brane svoju dedovinu na 2,5 tone eksploziva.

Vi ste, gospođa ministarko, vladajući 10 godina, lično zloupotrebili i rudarstvo i energetiku, ostavljajući nas na nemilost Kinezima i u stanju najveće zavisnosti od ruskih energenata.

Vi niste učinili ništa da sprovedemo energetsku tranziciju i da se umesto na ruski gas grejemo na srpsku biomasu, da izolujemo kuće i stanove i smanjimo potrošnju energije za pola, a samim tim i proizvodnju energije, te zagađenje vazduha.

Vi ste uveli zamenu stolarije samo za povlašćene članove SNS-a, dok će ostali građani doći na red za 500 godina, koliko treba da bi se Vašim tempom zamenili svi dotrajali prozori u Srbiji.

Vi ste odgovorni što ne koristimo energiju Sunca, vetra i što Vam je važniji profit stranih kompanija od dobrobiti građana koji žele čistu vodu i vazduh.

Vi i vaši stranački šefovi treba da objasnite javnosti zašto je propao EPS i koliko smo novca potrošili na uvoz uglja u poslednje dve godine?

Vi treba da objasnite zašto je gorivo u Srbiji skuplje nego u Hrvatskoj za 20%.?

Vi treba da kažete građanima kako danas da plate kubik ogrevnog drveta 100€?

Kada da očekujemo odgovore?

Exit mobile version